BIZNIS

U novi poslovni centar bit će uloženo 20 miliona eura

Projekt hrvatske kompanije "Agram"

M. DEDIĆ

20.11.2014

Najavljena investicija kompanije "Agram" najveće je privatno ulaganje u Bihaću, čija se vrijednost procjenjuje na 20 miliona eura. Na samoj obali Une ova hrvatska kompanija gradit će poslovni objekt površine od 21.000 kvadratnih metara. Bit će to objekt koji će dominirati novouređenom centralnom gradskom zonom, najavljuju iz kuće "Projekt" iz Banje Luke, koja je uradila urbanistički projekt.

- Zgrada "Agrama" imat će od 12 do 14 etaža i šest podzemnih etaža za parking. Predviđeno je da one dijelom budu javne, a dijelom za korisnike ove poslovne zgrade - ističu u "Projektu".

I gradonačelnik Emdžad Galijašević potvrdio je da je u pitanju ozbiljan investitor, a tome u prilog ide i činjenica da su do sada izmirili obaveze po osnovu kupovine zemljišta, komunalne takse i rente.

Prema podacima do kojih je došao "Avaz", "Agram" je do sada uplatio približno četiri miliona KM po osnovu kupovine zemljišta, komunalne takse i rente. Prije dva dana izdana je građevinska dozvola, a ranije je već izdana urbanistička saglasnost.

Već su obavljeni geoistražni radovi, koji su pokazali da je zemljište pogodno za gradnju objekta. Radovi bi trebali početi u proljeće naredne godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.