BIZNIS

"Bosnalijek" pomaže obrazovanje budućih bh. ljekara

Vodeća bh. farmaceutska kompanija

M. D. A.

2.2.2015

"Bosnalijek" kao društveno odgovorna kompanija dao je podršku organizaciji Prvog međunarodnog kongresa studenata medicine i mladih ljekara SaMED 2015. koji je u Sarajevu održan od 29. januara do 1. februara. 

Ovaj kongres bio je idealna prilika da se studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, kao i njihovi gosti, sretnu i dobiju mogućnost da prezentiraju svoje naučnoistraživačke i stručne radove te razmijene iskustva i znanja, kao i planove za budućnost.  

U okviru svoje misije vodeća bh. farmaceutska kompanija "Bosnalijek" već duži niz godina podržava ovakve projekte nastojeći na taj način pružiti podršku obrazovanju budućih ljekara u Bosni i Hercegovini, postavljajući na taj način temelje i nove standarde za buduće generacije ljekara.    

Sa ostvarenim ukupnim prihodom od 120 miliona KM u prošloj godini "Bosnalijek" je stabilizirao i revitalizirao svoje poslovanje te zaustavio trend negativnog rasta na domaćem tržištu i potvrdio lidersku poziciju u BiH, jer zapošljava više od 700 radnika i otvara mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta za mlade. 

"Bosnalijek" je prisutan na 13 stranih tržišta s ostvarenim izvozom većim od 78 miliona KM.

- Pružanje ovakvog vida podrške generacijama ljekara koje dolaze predstavlja našu obavezu, s obzirom na to da smo kao najveći i najstariji domaći proizvođač lijekova svojim portfeljem zastupljeni u svakodnevnoj praksi naših ljekara, uz nastojanja da naš portfelj obogatimo novim lijekovima i modernijim farmaceutskim oblicima postojećeg asortimana - kazala je Daniela Mandić, produkt menadžer "Bosnalijeka" za regiju BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.