BIZNIS

Veće kamate na oročenu štednju

Promotivna zimska kampanja “Sberbank BH”

Autor:M. KUNARAC

16.2.2015

U okviru zimske promotivne kampanje „Sberbank BH“ klijentima nudi posebne uvjete štednje na period od 13 do 24 mjeseca, s kamatnom stopom od 2,2 odnosno 3,3 posto.

Potvrdio je to Emir Jildizlar, pr menadžer te dodao da se radi o interesantnoj i veoma konkurentnoj akciji koja će trajati do sredine marta.

- Kamatne stope se generalno kreću u tržišnim okvirima. Što se tiče rokova, kamatna stopa na oročene depozite je 0,2, na 12 mjeseci 1,65 posto, a 3,6 posto na 48 mjeseci. Osim roka oročenja, uslovljeno je i visinom oročenog iznosa - kazao je Jildizlar.  

Maksimalan rok oročenja je 60 mjeseci, a štedni ulozi se mogu isplatiti odmah po isteku ugovorenog roka. Većina se, ipak, odluči da produži rok oročenja, odnosno obnovi ugovor - kaže Jildizlar. Ukoliko klijent želi raskinuti oročenje prije isteka ugovorenog roka, ne plaća posebnu naknadu.

- U slučaju prijevremenog raskida ugovora o oročenju sredstava, klijentima se priznaje kamatna stopa koja važi za najbliži period štednje koji je ostvaren. To znači da, ako neko čiji su ugovori oročenje na šest mjeseci zatraži raskid u četvrtom mjesecu, bit će mu priznata kamatna stopa na oročenje na tri mjeseca - dodao je naš sagovornik.  

Klijenti imaju dvije opcije

- Obračun kamate vrši se na mjesečnom nivou, bez obzira o kojem se roku radi. Isplata kamate se realizira u skladu s ugovorom. Klijentima nudimo dvije opcije, isplatu na mjesečnom nivou ili isplatu kamate po dospijeću - dodao je Jildizlar.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.