BIZNIS

Idealno: Iznajmite alarm za godišnji odmor!

SIGURNOST Tarik Hrvo iz Odjela za upravljanje rizicima agencije "Securitas BiH"

Autor:M. KUNARAC

16.3.2015

Agencija “Securitas  BH” pruža usluge tehničke zaštite na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine duže od 15 godina, a u protekle dvije osnovan je i Tim za razvoj i primjenu najsavremenijih tehnologija u privatnoj zaštiti objekata.

Šteta u ugovoru

Tarik Hrvo, zaposlenik Odjela za upravljanje rizicima agencije“Securitas BH”, kazao je za “Avaz” da, osim svojih zaštitarskih usluga, prvi u našoj zemlji nude posistema tehničke zaštite i samog kvaliteta zavisi cijena usluge - kazao je Hrvo. Garantni rokovi Tim agencije “Securitas BH”, nakon procjene objekta i vrijednosti te sklopljenog ugovora, ugrađuje sisteme tehničke zaštite.

- Ugrađujemo sisteme tehničke zaštite kao što su videonadzor, protivprovala, vatrodojava, kontrola pristupa i druge sisteme u skladu s potrebama klijenta. Pri ugradnji koriste se najkvalitetniji elementi renomiranih proizvođača i odobravaju odgovarajući garantni rokovi –kazao je Hrvo.

Ugovor za policu profesionalne odgovornosti i djelatnosti sklapa se na neodređeno vrijeme, izuzev u slučaju transporta novca ili vrijednosti.

- U okviru naše nove usluge osiguranja imamo i ponudu idealnu za godišnje odmore. Radi se o rent-a-alarmu, koji se može ugraditi na sedam, 15 ili 30 dana. S obzirom na lokaciju na kojoj se objekt nalazi, od posistema tehničke zaštite i samog kvaliteta zavisi cijena usluge - kazao je Hrvo.

Garantni rokovi

Tim agencije “Securitas BH”, nakon procjene objekta i vrijednosti te sklopljenog ugovora, ugrađuje sisteme

tehničke zaštite. - Ugrađujemo sisteme tehničke zaštite kao što su videonadzor, protivprovala, vatrodojava, kontrola pristupa i druge sisteme u skladu s potrebama klijenta. Pri ugradnji koriste se najkvalitetniji elementi renomiranih proizvođača i odobravaju odgovarajući garantni rokovi – kazao je Hrvo.

Prosjek reakcije od 4 do 5 minuta

”Securitas BH” je najveća grupacija agencija za privatnu zaštitu lica i imovine u našoj zemlji.

- Sve centralne jedinice sistema tehničke zaštite u komunikaciji su s nadzornim centrom agencije. U maksimalnom roku od 15 minuta naš interventni tim stiže na lokaciju gdje se oglasio alarm. Međutim, u urbanim sredinama prosjek reakcije je četiri do pet minuta – kazao je Hrvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.