BIZNIS

Oracle Cloud Day 2018 konferencija

Sponzorisani tekst

8.5.2018

Kompanija Oracle u srijedu, 09.05.2018. godine, u hotelu Hills sa početkom u 09.00 sati, organizira tradicionalnu konferenciju pod nazivom "Oracle Cloud Day". 

Event se realizira u saradnji sa partnerima eventa: BS Telecom Solutions, ComTrade, Info Studio, Combis i QSS. Teme ovogodišnje konferencije su vezane za inovacije i transformaciju poslovnih procesa, unapređenje poslovanja kroz Cloud rješenja, zatim poslovnu analitiku, machine learning, AI, big data, IoT, customer experience i drugo. 

Nalazimo se na prekretnici, gdje novi procesi više nisu dovoljni, gdje su potrebni novi principi na kojima možemo graditi, upravljati i mjeriti naše poslovanje. Neke organizacije su se pokazale sposobnim za inovacije, uvodeći duboke promjene kako bi na tržište donijeli uzbudljive i svježe ideje koje generiraju nove proizvode, usluge i iskustva u društvu budućnosti. Međutim, mnogi još razmišljaju o tome kako najbolje odgovoriti na nove izazove tržišta.

Polako, ali sigurno, kao alternativa tradicionalnom, poslovanje u oblaku postaje primarnim načinom obrade i čuvanja podataka. Povećanje efikasnosti poslovnih procesa, agilnosti, ubrzanje digitalne transformacije i smanjenje troškova su samo neke od prednosti ove vrste poslovanja.

Vjerujemo da inovacija nije laboratorija, kampus ili fancy prostor, već način razmišljanja podržan disciplinom i nizom tehnoloških mogućnosti. Ovo troje kombinirano omogućava kulturu eksperimentiranja, gdje ideje nisu samo proizvedene, već se brzo izvršavaju.

Oracle je jedina kompanija zastupljena na sva tri sloja - softver, platforma i infrastruktura u On-premise i Cloudu domenu, te upravo kroz međupovezanost i sveobuhvatnost na svim nivoima tehnologije klijentima osiguravamo jedinstven pristup digitalizaciji i transformaciji.

Pridružite nam se na Oracle Cloud Day 2018 konferenciji i saznajte na koji način da iskoristite aplikacije, platformu i infrastrukturu u Cloud-u, kombinovano sa On-premise rješenjima, da bi kapitalizirali mogućnosti koje Vam digitalizacija pruža.

Globalno, Oracle ima preko 138.000 uposlenika i prihode veće od 38 milijardi USD u posljednoj fiskalnoj godini, od čega je 4,6 milijardi USD prihoda od Cloud-a. Pored strateške usmjerenosti kompanije prema Cloud-u, Oracle godišnje ulaže preko 5,8 milijardi USD u istraživanje i razvoj što rezultira visoko kvalitetnim proizvodima koji su konstantno prepoznati kao lideri na tržištu poslovnih rješenja.

O kompaniji Oracle

Oracle nudi sveobuhvatan i potpuno integrirani set cloud aplikacija i platformskih servisa. Za više informacija o Oracle (NYSE: ORCL), posjetite oracle.com.

Zaštitni znakovi

Oracle i Java su registrirani zaštitni znakovi kompanije Oracle i/ili njezinih podružnica. Ostali nazivi mogu biti zaštitni znaci njihovih vlasnika.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.