RAZVOJ

U Srebrenici otvoren pogon vrijedan 176 hiljada KM za proizvodnju rahat-lokuma

Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave "AS Holding", istakao je kako je cilj pospješiti poslovanje

Posao dobilo šest radnika. S.Sm.

S.Sm.

29.1.2019

U pogonu tjestenina prehrambene industrije „Klas“ iz Sarajeva, u srebreničkom naselju Klisa, koji je otvoren 2014. godine, počela je proizvodnja tradicionalnih bh. proizvoda rahat-lokuma, gdje je posao dobilo šest radnika.

Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave "AS Holding", kaže da je strateški plan ove kompanije da „Klas“, kao i ostale članice koje su u tom sastavu, pospješuju poslovanje, uviđaju prilike i šire asortiman.

 - Otvaranje proizvodnog pogona za rahat-lokume izvrsna je prilika kako i za nova radna mjesta tako i za proizvodne kategorije . Projektom i artiklima se obogaćuje proizvodni portfolio „Klasa“, ali i nastavlja graditi snažna domaća tržišna pozicija - naglasio je Hrvić.

Kako kaže, riječ je o specifičnim proizvodima koji su proistekli iz tradicije domaće gastronomske kulture. Ovaj projekt bit će jedan od "Klasovih" uspjeha.

"AS Holding" je u ovaj projekt, površine 300 metara kvadratnih, uložila 176.000 KM. „Klasova“ podružnica u Srebrenici će tržištu nuditi prepoznatljivu lepezu proizvoda, a planirani asortiman predviđen je da se izrađuje u različitim gramaturama i pakovanjima.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.