"ISKRA MEHANIZMI"

Privredni gigant iz bivše Jugoslavije seli proizvodnju u BiH

Površina zemljišta je 14.000 metara kvadratnih, a planirani objekt je 4.500 metara kvadratnih, dok je planirana investicija oko 3,6 miliona KM

Iskra mehanizmi. Arhiv

Avaz.ba

31.8.2020

Slovenska firma “Iskra Mehanizmi” iz Lipnice, nasljednik bivšeg jugoslavenskog giganta “Iskra”, uskoro će svoju proizvodnju preseliti u Čatrnju, nedaleko od novog carinskog terminala i mosta u Bosanskoj Gradišci.

Njihova tvornica u Bosanskoj Gradišci osnovana je 2004. godine i nosi naziv “Mehanizmi B”, a posluju pod pokroviteljstvom matične firme “Iskra Mehanizmi”. 

U preduzeću navode da od budućih investicija izdvajaju najvažniju, a to je novi objekt u Čatrnji.

Površina zemljišta je 14.000 metara kvadratnih, a planirani objekt je 4.500 metara kvadratnih, dok je planirana investicija oko 3,6 miliona KM.

– Nova lokacija preduzeća je odabrana iz razloga što je u neposrednoj blizini novi carinski terminal, koji će, nakon izgradnje mosta prema Hrvatskoj, postati najfrekventniji kargo terminal u našoj zemlji – navode u firmi “Mehanizmi B”.

“Mehanizmi B” u Bosanskoj Gradišci sklapaju male kućanske aparate i depilatore za “Siemens”, “Philips” i BOSCH, javio je portal Moja Gradiška.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.