PRIJAVE DO 12. FEBRUARA

Takmičenje Wizz Air-a: Dizajnirajte novu livreju

Pobjednik će dobiti WIZZ vaučere u vrijednosti 2.000 eura

Aviokompanija ohrabruje putnike da tragaju za činjenicama. Printscreen

H. J. I.

21.1.2023

Aviokompanija Wizz Air pokrenula je uzbudljivo takmičenje u dizajnu, ohrabrujući talente iz cijelog svijeta da kreiraju livreju posvećenu održivosti za jedan od njihovih aviona Airbus A321neo.

Pobjednik će dobiti WIZZ vaučere u vrijednosti 2.000 eura. Sa jednom od najmlađih flota na svijetu i najnižim intenzitetom ugljika u Evropi, Wizz Air nastoji biti najzeleniji izbor za avioputovanja i već predvodi avioindustriju u održiviju budućnost.

Takmičenje traje do 12. februara

Aviokompanija ohrabruje putnike da tragaju za činjenicama i tehnologijom današnjice, umjesto obećanja za budućnost. Kako bi podigao svijest o svojim naporima u pogledu održivosti i označio svoju posvećenost daljem smanjenju intenziteta emisije CO2 za 25 posto do 2030. godine, Wizz Air poziva kreativne talente da dizajniraju novu livreju za jedan od svojih Airbus A321neo.

Takmičenje traje sve do 12. februara 2023. godine do 23:59 sati. Svi entuzijasti svoj dizajn trebaju poslati putem e-maila na [email protected], u skladu sa Odredbama, uslovima i dizajnom takmičenja. Pobjednički dizajn može se uzeti u potpunosti ili djelimično za kreiranje konačne boje održivosti.

Ključni element Wizz Airove strategije održivosti je obnova njegove flote. Aviokompanija je kontinuirano povećavala svoju flotu dok je svoje starije avione zamijenila Airbusom A321neo. Novi A321neo uključuje najnovije tehnologije u avijaciji i nudi značajne ekološke prednosti, sa skoro 50 posto smanjenjem otiska buke, smanjenjem potrošnje goriva za 20 posto i smanjenjem emisije dušikovih oksida za 50 posto u odnosu na prethodni model.

Obnova flote i ušteda goriva

Pored svog ambicioznog programa obnove flote, Wizz Air konstantno radi na inicijativama za uštedu goriva i poboljšava srodnu analitiku podataka. Aviokompanija je potpisala Memorandum o razumijevanju sa Airbusom kako bi istražila potencijale za letjelice na vodonik, kao i sa OMV-om za isporuku održivog aviogoriva između 2023. i 2030. Ova partnerstva jačaju posvećenost Wizz Aira smanjenju intenziteta emisija do kraja decenija.

Više informacija o Wizz Air-ovim inicijativama za održivost možete pronaći na web stranici WIZZ Cares i Fly the Greenest.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.