TEŠANJ I DOBOJ JUG

Organizirano druženje za izvođače radova na dionici autoputa na koridoru 5C

Početkom godine počeli su radovi na poddionici autoputa na trasi koridora 5C od Putnikovog brda kod Doboja do Medakova u općini Tešanj

Sa organiziranog druženja. Hifa-Oil

H. J. I.

9.2.2023

U znak podrške najzahtjevnijem infrastrukturalnom projektu na području općina Tešanj i Doboj Jug kompanija Hifa-Oil odlučila je organizovati druženje za predstavnike izvođača radova, lokalne zajednice i drugih organa vlasti uključenih u ovaj projekt.

Svjesni važnosti ovakvog projekta za samu zajednicu i njen budući razvoj predstavnici kompanije Hifa-Oil ugostili su više od 300 osoba na svečanom druženju održanom u sportskoj dvorani u Tešnju.

Vrijednost projekta 143 miliona eura

Početkom godine počeli su radovi na poddionici autoputa na trasi koridora 5C od Putnikovog brda kod Doboja do Medakova u općini Tešanj. Dužina ove dionice je 8,5 kilometara, a vrijednost projekta je 143 miliona eura. Veliki projekti poput ovog zahtjevaju podršku, dobru organizaciju i razumjevanje lokalnih institucija i građana, što kompanija Hifa-Oil prepoznaje i na ovaj način želi istaknuti važnost ovog projekta i pružiti mu svoju podršku.

- Izgradnja putne infrastrukture je ključna za privredu svake države, njenim građenjem pojednostavljuje se i ubrzava protok ljudi, roba i usluga. Vjerujemo da će se gradnjom na našem području još intezivnije razvijati privreda koja svakako bilježi dobre rezultate - rekao je direktor kompanije Hifa-Oil, Venan Hadžiselimović.

Razvoj privrede

Općina Tešanj i njeni privrednici doprinose cjelokupnom razvoju privrede u našoj zemlji te će kroz izgradnju ovog dijela autoputa i boljim uvezivanjem s ostatkom naše zemlje, ali i regije zasigurno nastaviti graditi dobre poslovne veze i doprinositi razvoju.

Iz kompanije Hifa-Oil ističu da se nadaju kako će ovaj projekt, čija je relizacija planirana u naredne dvije godine, biti uspješno završen u predviđenom roku i na zadovoljstvo građana, kako općine Tešanj tako i ostatka naše zemlje.

- Želja mi je da osjetite našu podršku i ovo večeras je dokaz opredjeljenosti svih prisutnih da vrata Evrope kroz ovaj projekat budu što bliža u vremenu u kojem je planiran - rekao je na kraju predsjednik Uprave grupacije Izudin Ahmetlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.