OSIGURANE SUBVENCIJE

Dvije aviokompanije pokazale interes za letove iz Tuzle

Jedna od kompanija koje su poslale ponudu je Air Montenegro, a druga je iz Evropske unije

Međunarodni aerodrom Tuzla. Facebook

H. J. I.

28.11.2023

Na javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača za uspostavu aviolinija sa Međunarodnog aerodroma Tuzla, javile su se dvije aviokompanije. Jedna od kompanija koje su poslale ponudu je Air Montenegro, a druga je iz Evropske unije, što znači ima potrebne dozvole za obavljanje letova u zemljama koje su najinteresantnije putnicima koji gavitiraju aerodromu u Tuzli, objavila je Radio-televizija Tuzlanskog kantona. 

- Javile su se dvije aviokompanije, koje ispunjavaju propisane uslove iz javnog poziva. Ovih dana će se ići u pravcu potpisivanja ugovora. Za javnost je bitno istaći da će biti pokrivene zemlje poput Švedske, Danske, Nizozemske, Njemačke, kao i Turske gdje očekujemo promjenu prevoznika - kazao je Dževad Halilčević, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla. 

TVTK saznaje da bi letovi prema zemljama Evropskoj uniji, odnosno Švedskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Danskoj mogli krenuti već sredinom decembra, dok bi letovi za Tursku, a neslužbeno radi se o tri leta sedmično, trebali biti realizirani deset do petnaest dana kasnije.

Vlada Tuzlanskog kantona osigurala je 2,5 miliona KM kao subvencije za aviolinije sa Međunarodnog aerodroma Tuzla. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.