CRNA HRONIKA

Pronađen BMW koji je ukraden u Sarajevu

U ulici Mladena Todorovića na Palama

A. Ka.

1.8.2014

 

Pripadnici Policijske stanice Pale prekjučer su u ulici Mladena Todorovića, općina Pale, pronašli vozilo BMW, za koje je utvrđeno da je ukradeno 28. jula na području Kantona Sarajevo.

Kako su saopćili iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo, obavljen je uviđaj, a vozilo je šlep-službom transportirano na parking-prostor policijske stanice i bit će vraćeno vlasniku.

Prema statističkim podacima CJB Istočno Sarajevo, u prvih šest mjeseci ove godine na području koje kontroliraju njihovi pripadnici, ukradeno je devet vozila, što je za 50 posto manje u odnosu na isti period prošle godine. Najviše vozila ukradeno je upravo u općini Pale, i to njih pet. Dva su ukradena u općini Istočno Novo Sarajevo, dok je po jedno vozilo ukradeno u općinama Foča i Istočna Ilidža.

Kada je riječ o markama vozila, najviše je ukradeno Golfova 2, njih pet, dok su u preostala četiri slučaja na meti lopova bila vozila Golf 4, Golf 1, Lada Niva te Nissan.

U prvih šest mjeseci ove godine na području koje pokrivaju pripadnici CJB Istočno Sarajevo, pronađena su 34 vozila koja su ukradena na drugim područjima. Naime, 31 vozilo ukradeno je na području Kantona Sarajevo, a po jedno u Lukavcu i Tuzli.

Interesantno je da je u Foči pronađeno i jedno vozilo za koje je utvrđeno da je ukradeno 2000. godine u Srpcu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.