CRNA HRONIKA

U bašti hotela pala grana, povrijeđena dva gosta

Braća iz Tuzle pri povratku s godišnjeg doživjela manju nezgodu

P.M.

3.8.2014

 

Braća pedesetosmogodišnji Ibrahim i godinu mlađi Nusret Kurtalić iz Tuzle, ni slutili nisu da će ovogodišnji godišnji odmor pamtiti po jednom zaista nesvakidašnjem događaju.


Prema Ibrahimovim riječima vraćajući se s mora iz Srebrenog svratili su u baštu hotela "Platani" da popiju piće.


- Sa porodicom sam se vraćao s mora i svratili smo na piće. Taman kada smo htjeli da krenemo pala je velika suha grana sa velike visine. Čuo sam neki prasak, da se nešto dešava. Pokušao sam da pomaknem glavu u čemu sam i uspio, tako da me grana udarila po ramenu. Slomio sam ključnu kost, a Nusret ima kontuziju nosa. Sve se na sreću dobro završilo, kako je moglo biti. Dobili smo preporuku šta da radimo i putujemo za Tuzlu - ispričao nam je Ibrahim i dodao da veliku zahvalnost duguju osoblju Hitne pomoći Trebinje, koja je odmah došla na lice mjesta, te osoblju Bolnice Trebinje, na čelu sa dežurnim ljekarom, koji su učinili sve da što prije budu zbrinuti i povrede sanirane.

 

 

Ibrahim Kurtalić (Foto: Avaz)

 

Dežurni ljekar trebinjske bolnice dr. Dobroslav Ćuk potvrdio je za "Dnevni avaz" da su u večernjim satima u ovu ustanovu primljena dva pacijenta sa povredama koje su zadobili u bašti hotela "Platani".

 

- Ja sam kao dežurni ljekar primio večeras dvojicu građana Tuzle. Jedan od njih je dobio težu povredu, u predjelu desnog ramena, prelomljena mu je desna ključna kost. Drugi je bolje prošao. On je zadobio udarac u nos i ima kontuziju nosa bez preloma. Obobica su zbrinuta ovdje. Ponuđeno im je da ostanu u bolnicu, ili da nastave terapiju u kućnim uslovima, pošto povrede nisu takve prirode da je potrebno bolničko liječenje. Oni će  nastaviti put kući. I po preporuci našeg ortopeda profesora Marka Vukovića oni će nastaviti dalji postupak liječenja - rekao je dr. Ćuk.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.