CRNA HRONIKA

Motociklista ranio u nogu vozača automobila

Pucnjava zbog ugrožavanja sigurnosti na cesti

M. H.

4.8.2014

 

 


Na mostarskoj magistrali jučer ujutro oko tri sata došlo je do pucnjave u kojoj je lakše tjelesne povrede zadobio 26-godišnji Haris G. iz Mostara. Iz MUP-a HNK potvrđeno nam je da je policiji slučaj prijavio njegov prijatelj V. V.

Više hitaca

- Policijska patrola utvrdila je da je na toj cesti ispred apoteke „Salute“ nepoznata muška osoba ispalila iz vatrenog oružja nekoliko hitaca u pravcu 26-godišnjaka, nanijevši mu prostrelnu ranu na desnoj nozi - rečeno nam je u Operativnom centru MUP-a.

Povrijeđeni mladić hitno je prebačen u bolnicu u Južnom logoru, gdje je dežurni ljekar konstatirao lakše tjelesne povrede.

- Zadobio je prostrelnu ranu noge. Nije mu pogođen neki krvni sud, tako da oštećeni može hodati i pušten je na kućno liječenje - rečeno nam je iz Tužilaštva HNK.

Motiv pucnjave, kako dalje navode iz Tužilaštva, najvjerovatnije je bilo ugrožavanje sigurnosti na cesti.

- Počinilac je bio na motociklu, a oštećeni s prijateljem u vozilu ispred. Kad se vozilo zaustavilo na autoputu M-17 da bi se vozači zamijenili, zaustavio se i motociklista, jer je smatrao da su mu ugrozili sigurnost svojom vožnjom. Tu je došlo do fizičkog obračuna, nakon čega je oštećeni, navodno, otišao po pojačanje, a potom se vratio s još dvojicom prijatelja - pojasnili su okolnosti incidenta jučer u Tužilaštvu.

Poznat identitet

Motociklista je zapucao iz vatrenog oružja kad je vidio da mu se približavaju, a nakon toga je otišao s lica mjesta. Iz Tužilaštva ističu da je još prerano za donošenje bilo kakvih zaključaka budući da nije bila uzeta izjava od osumnjičenoga.

- Trenutno se sumnja na jednu osobu iz Mostara, radi se na otkrivanju i vjerovatno će ta osoba danas biti privedena - dodali su jučer iz Tužilaštva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.