CRNA HRONIKA

Naš sin nije se družio sa Sulejmanovićem

Porodica ubijenog Harisa Selmana tvrdi

Ad. A.

6.8.2014

 


Našoj redakciji jučer su se obratili članovi porodice svirepo ubijenog Harisa Selmana, kojeg je hicima iz automatske puške likvidirao Dalibor Sulejmanović 24. jula ove godine na Ilidži, želeći da pojasne okolnosti pod kojima je izgubio život.

Senad Selman, otac svirepo ubijenog mladića, oštro je demantirao navode da se njegov sin družio sa osumnjičenim Sulejmanovićem te da je s njim konzumirao alkohol.

Senad nam je kazao da se njegov sin kobne noći oko 23 sata telefonom čuo s majkom te da joj je kazao da će ubrzo doći kući. Očajni otac je naveo da je od očevica čuo da je prije Harisovog ubistva u blizini napuštene kuće u kojoj su živjeli Sulejmanović i ostali problematični Romi izbila tuča.

- Prema svemu sudeći, moj sin je samo prolazio tom dionicom kada su u njega ispaljeni hici iz automatske puške. Apsolutno je nemoguće da se družio s takvim osobama. Bio je poznat kao sportista i uopće nije konzumirao alkohol. Osumnjičeni je tokom saslušanja u policiji kazao da nikada prije nije vidio mog Harisa – pojasnio je Senad, dodavši da je ogorčen na vlast koja je dozvolila da potencijalne ubice slobodno šetaju gradovima BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.