CRNA HRONIKA

Armin krao lančiće, Danijela ih prodavala

Visočanin napadao Zeničanke

A. DŽONLIĆ

8.8.2014


Zenička policija riješila je slučaj drskih krađa u kojima je nepoznata mlađa muška osoba od čak 12, uglavnom starijih žena trgala lančiće s vratova. Uhapšeni su Armin Pandžić (20) iz Visokog te njegova pomagačica, Zeničanka Danijela Zorić (35).

Posljednja žrtva bila je Zeničanka B. H. Nakon prijave napada, policija se dala u opsežnu potragu i pretrese pa je na lokalitetu Crkvičkog brda otkrivena osoba koja je odgovarala opisu napadača.

- Napadač je na sličan način na ulicama i drugim javnim mjestima otuđivao nakit uglavnom od starijih osoba. Nerijetko se predstavljao kao prosjak, zvonio na vrata, a kada bi mu otvorile starije i fizički nemoćnije osobe, koje su, pored toga, imale lančić ili privjesak, napadao bi ih i trgao im lančiće - kažu u policiji.

Identificiran je Pandžić te je utvrđeno da je u protekla dva mjeseca počinio čak dvanaest sličnih drskih krađa i razbojništava na vratima stanova, u prolazima ili pred ulazima u zgrade.

Utvrđeno je i da mu je pomagač bila Danijela, koja je osiguravala "tržište", prodajući ukradeni nakit.

Nakon dokumentiranja naznačenih krivičnih djela, Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona Policijska uprava I dostavit će izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.