U Banjoj Luci uhapšen diler heroina Dalibor Matijević

Tokom pretresa automobila pronađeno 63,5 grama smeđe praškaste materije

Ml. D.
16.09.2014 13:29

Banjalučka policija uhapsila je Dalibora Matijevića (37), kod kojeg je tokom pretresa pronađen heroin te je, nakon kriminalističke obrade, predat u Okružno tužilaštvo u ovom gradu.

Kako je saopšteno iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka, Matijević je zaustavljen u automobilu Opel.Kako se radi o osobi poznatoj po krivičnom djelima iz oblasti zloupotrebe narkotika, vozilo je pretreseno.

- Nakon legitimisanja osobe i kontrole vozila, pronađeno je oko 63,5 grama smeđe praškaste materije koja po svojim svojstvima podsjeća na opojnu drogu heroin, upakovanu u plastične vrećice, navodi se u saopštenju.

Nakon hapšenja, pretresen je i matijevićev stan, kuća i automobil te su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima zloupotrebe narkotika.

Dalibor Matijević se sumnjiči da je, zajedno sa bratom Darkom i Sašom Barišićem, nabavljao i preprodavao heroin. Darko Matijević i Barišić su uhapšeni u julu ove godine nakon što je policija u njihovom automobilu pronašla oko pola kilograma heroina. Njih dvojica se od tada nalaze u pritvoru.

Braća Matijević su od ranije poznati policiji i obojica su već odležali kazne zatvora zbog dilanja droge.

NA VRH