CRNA HRONIKA

Uhapšene dvije osobe zbog razbojništva nad staricom

Određen pritvor osumnjičenim za napad

Redakcija

29.9.2014

Službenici kriminalističke policije policijske uprave Bugojno otkrili su izvršioca krivičnog djela „Razbojništva“ iz člana 289.KZFBiH, koje su nad oštećenom A.M. rođena 1942.godine izvršile 2 nepoznate osobe dana 23.09.2014.godine oko 03,30 sati u mjestu Voljevac, općina  Gornji Vakuf-Uskoplje.

Prilikom izvršenja ovog krivičnog djela maskirani izvršioci su ušli u pomoćni objekat pored kuće i oštećenu vezali i tukli po cijelom tijelu tražeći novac. Nakon toga uzeli su ključeve od kuće, koju su potom pretražili i ispreturali stvari,  a oštećenu vezanu ostavili u pomoćnom objektu.  Oštećena je zadobila teške tjelesne povrede i smještena je na liječenje u kantonalnu bolnicu Travnik, a izvršioci su iz kuće otuđili zlatni nakit, satove i druge predmete.

crna-2

Intenzivnim mjerama koje su obuhvatile više od 10 osoba službenici krim policije PU Bugojno su došli do saznanja da su mogući izvršioci osobe inicijala A.K. rođen 1993.godine i E.M. rođen 1991.godine, oba sa području općine Gornji Vakuf-Uskoplje, trenutno nastanjena na području Sarajeva. Postupajući po navedenim saznanjima slobode je lišen A.K. i nad njima je provedena kriminalistička obrada, koji je tom prilikom u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela. U nastavku istrage, uz pomoć službenika MUP-a Kantona Sarajevo, na području Sarajeva lišen je slobode i  E.M. Izvršen je i pretres njegovog stana u Sarajevu, kojom prilikom je pronađena automatska puška, optički nišan i 260 komada metaka kalibra 7,62 mm. Od osumnjičenih su također oduzeti satovi i nakit koji su otuđili prilikom razbojništva.

Po okončanju kriminalističke obrade nad osumnjičenim isti su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati na dalje postupanje kantonalnom tužilaštvu Travnik, koji je protiv njih stavio prijedlog za određivanje pritvora. Općinski sud Bugojno prijedlog je prihvatio i odredio im pritvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.