CRNA HRONIKA

Tužilac u Beogradu zbog svjedočenja Darka Eleza

Odgođeno suđenje za trostruko ubistvo na Vracama

A. KAPO

8.10.2014

U Sudu Bosne i Hercegovine jučer je odgođeno suđenje Mladenu Ždrali zvanom Pata (32), koji se tereti za učestvovanje u trostrukom ubistvu koje se dogodilo 2005. godine u kafani “Dva bora”, koja se nalazi u sarajevskom naselju Vraca. Ždrale je uhapšen u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu kodnog naziva “Lutka 2”.

Pismena obavijest

Podsjetimo, tada su ubijeni Milorad Todorović, Radomir Janković, Esad Šenderović, dok je Murat Komarica ranjen. Na jučerašnjem ročištu, naime, planirano je bilo saslušanje putem videolinka iz Beograda u Srbiji svjedoka Tužilaštva Darka Eleza i Vladimira Pandurevića.

mladen-zdrale-pata

Mladen Ždrale: Uhapšen u akciji

- Nismo dobili pismenu obavijest. Postupajući tužilac otišao je u Beograd da bi se riješila ova situacija - kazao je tužilac Džermin Pašić.

Kerim Čelik, advokat Ždrale, najavio je da će prvi svjedok odbrane biti upravo Mladen Ždrale, koji će svjedočiti u svoju korist.

Spisak svjedoka

- No, u cilju zadovoljavanja pravde, Ždrale će biti saslušan tek nakon što Tužilaštvo sasluša sve svoje svjedoke. Bitno nam je šta će kazati Pandurević. Također, Sudu ću dostaviti spisak preostalih svjedoka odbrane. Radi se o osobama koje će u svom iskazu spominjati Ždralu - kazao je, između ostalog, advokat Čelik.

elez-darko

Elez: Iskaz važan za Tužilaštvo

Sudija Mirsad Strika naredno ročište zakazao je za 28. oktobar. Inače, Tužilaštvo je na prethodnom ročištu, koje je održano 23. septembra, završilo s izlaganjem materijalnih dokaza.

Kako saznaje “Avaz”, advokat Čelik zatražit će od Suda isključenje javnosti kada bude svjedočio Mladen Ždrale. No, koji su razlozi za to, nismo uspjeli saznati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.