CRNA HRONIKA

Dženan Karup: Pretukao me je Alem Peci zbog 500 KM

Nakon brutalnog napada u Sarajevu

A. KAPO

17.1.2015

Redakciji “Dnevnog avaza” jučer se obratio Dženan Karup (27) iz Sarajeva, koji je u srijedu u 19.50 sati teško povrijeđen u napadu u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo. Prema zvaničnim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), pretukli su ga Alen Papić i dvije njemu nepoznate osobe.

No, Karup tvrdi kako nije riječ o Papiću nego o Alemu Peciju.

- On je meni i ranije prijetio. Dolazio mi je na vrata sa Z. A. i drugim, meni nepoznatim osobama. Naoružani palicama, tražili su mi 500 KM – tvrdi Karup.

Prema njegovim riječima, on je prije šest mjeseci bio u društvu Pecija i još jednog prijatelja u vozilu BMW X5 u Istočnom Sarajevu kada ih je zaustavila policija. Peci je tvrdio kako su mu policajci napisali kaznu od 500 KM, što je poslije potraživao od njega.

- Saznao sam od prijatelja da kazna uopće ne postoji. Znači, riječ je o lihvarenju. Nisam mu dao novac. Kritične noći išao sam da se nađem s djevojkom. Primijetio sam jednog momka, koji me je čudno gledao. Ubrzo sam shvatio da me prati pa sam počeo trčati. Uspio me je stići i povući za kapuljaču, nakon čega sam pao. Prišla su još dva momka, koji su me digli i čuvali za obje ruke. Potom je Peci uzeo bokser i udario me, a na koncu su me šutirali nogama sve dok se nisam onesvijestio – tvrdi Karup.

On je kazao da su napadači pobjegli BMW-om X5, a da mu je jedan stariji čovjek prišao i pomogao, nakon čega je otišao u bolnicu. U ponedjeljak ima operaciju kostiju lica. Karup je dodao i da je Peci i drugim osobama pravio probleme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.