CRNA HRONIKA

BRČKO Biciklom se branio od napada ražnjem

Podignuta optužnica zbog ugrožavanja sigurnosti

M.M.

11.2.2015

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv osamnaestogodišnjeg Milana Smiljića iz ovog grada zbog napada na njegovog sugrađanina Amela P. koji se dogodio u aprilu prošle godine na lokalnom putu Brčko - Čelić u mjestu Potočari.

Smiljić je tog dana,  naime, upravljajući Opel Combom iz pravca Brčkog prema Čeliću, obišao biciklistu Amela P. koji se kretao u istom pravcu, zaustavio vozilo i izašao, izvadivši metalni ražanj iz gepeka.

Bez ikakvog razloga, Smiljić je, psujući i prijeteći da će ga probosti, nasrnuo na Amela P., zamahujući prema njemu metalnim ražnjem.

Iako je biciklista vještim izmicanjem i podizanjem bicikla, pokušavao da se odbrani, Smiljić je uspio tim ražnjem udariti više puta u bicikl i u plastičnu flašu za vodu koja se na njemu nalazila. 

Smiljić je prekinuo napad tek kada se pojavio Amelov otac A. P. na biciklu, te je brzo sjeo u vozilo i pobjegao.

Optužnica, koja je proslijeđena Osnovnom sudu Distrikta na potvrđivanje, tereti Smiljića za ugrožavanje drugog ozbiljnom prijetnjom da će ga lišiti života ili teško tjelesno povrijediti, čime je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.