CRNA HRONIKA

Godinu dana zatvora: Adnan Sadibašić proglašen krivim zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama

Nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivice

Fena

25.2.2015

Nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine jučer je donijelo i javno objavilo presudu kojom je optuženi Adnan Sadibašić proglašen krivim za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama.

Sud mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Optuženi je proglašen krivim zato što je, nakon što ga je angažovao Enes Gutlić za prebacivanje opojne droge kanabis na teritoriju Republike Austrije, sakrio drogu u vozilo i zaputio se zajedno s Ismetom Gutlićem u pravcu Hrvatske, a za njima i Gutlić u putničkom vozilu Opel omega, pa su prešli na teritoriju ove države.

Nakon toga, su zamijenili vozila, a Gutlić vozilom u kojem je bila skrivena opojna droga 25. jula 2013. godine napustio teritoriju Hrvatske te je dalje prevezao na teritorij Republike Austrije.

Optuženom su izrečene mjere sigurnosti, oduzimanje predmeta.

Optuženi Sadibašić je obavezan na plaćanje sudskog paušala u iznosu od 100 KM koje je dužan platiti u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude, dok će Sud odluku o visini troškova krivičnog postupka koji se odnose na odbranu po službenoj dužnosti donijeti naknadno.

Sud je također donio Rješenje kojim su ukinute mjere zabrane, zabrana putovanja izrečene rješenjem Suda BiH od 24. decembra 2013. godine i produžene rješenjem od 10. jula 2014. godine, saopćeno je iz Suda BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.