CRNA HRONIKA

U pucnjavi povrijeđen Mensud Ahmetović iz Klise

Upotreba vatrenog oružja pored magistralnog puta Zvornik-Tuzla

Srna

3.4.2015

U kalesijskom naselju Prnjavor sinoć je oko 21 sat došlo je do pucnjave u kojoj je povrijeđena jedna muška osoba. Kako lokalni mediji navode je o Mensudu Ahmetoviću iz Klise poznatijem pod nadimkom Memo.

Prema prvim informacijama na njega su pucale za sada nepoznate osobe iz automobila dok se on nalazio pored magistralnog puta M4.

- Čuo sam da neko zove upomoć i vidio sam da je čovjek krvav. Uzeo sam ga u svoj automobil i odvezao ga do Doma zdravlja Kalesija. Vidio sam da je pogođen u predjelu stomaka - govori nam Bekir Huremović.

Povrijeđenoj osobi ukazana je ljekarska pomoć u Domu zdravlja Kalesija, nakon čega je prevezena na Univerzitetski klinički centar Tuzla na liječenje.

Mensud je dao izjavu policiji te je kazao da su na njega pucale nepoznate osobe te da nije vidio o kojem vozilu se radi iz kojeg je pucano - rekao glasnogovornik Tužilaštva Admir Arnautović.

On ističe da je Mensud zadobio prostrijelnu ranu u predjelu stomaka te da dalje slijede istražne radnje vezano za ovo krivično djelo.

Policija je na licu mjesta uzvršila uviđaj i radi na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.