CRNA HRONIKA

U Zenici uhapšen Š. E. zbog oštećenja četiri vozila

U ulicama Kočevska čikma i Kočeva

Fena

11.5.2015

 

Policijski službenici lišili su slobode osobu Š.E. iz Zenice koja je, u ulicama Kočevska čikma i Kočeva, drugog majskog dana oštetila četiri parkirana vozila.

Oštećena su vozila „honda“, registarskih oznaka 826-M-862, vlasništvo A.S. iz Zenice, „fijat stilo“, njemačkih registarskih oznaka RO-VD22, vlasništvo V.Z. iz Zenice, „opel astra“, registarskih oznaka M43-J-034, vlasništvo D.S. iz Zenice, i „hyundai accent“, registarskih oznaka 491-M-239, vlasništvo B.N. iz Zenice.

Policijski službenici su odmah nakon dojave izvršili uviđaj tokom kojeg su utvrdili da je upotrebom većeg betonskog komada, koji je pronađen na licu mjesta, na vozilima razbijena prednja vjetrobranska stakla, polomljeni brisači te oštećeni retrovizori i lim.

Nakon završenog uviđaja policija je došla do saznanja da se u vezu s navedenim krivičnim djelom može dovesti osoba Š.E. iz Zenice, koja je lišena slobode i privedena u policijske prostorije.

Nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca Š.E., rođenog 1991. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari. Istražni policijski tim saopćio je da se radi o osobi koja je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.