CRNA HRONIKA

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili tri osobe

Na graničnim prijelazima i aerodromima

Am. K.

19.6.2015

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina jutros nakon ponoći uhapsili su državljanina Republike Srbije, F. S. (1956.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Sarajevo raspisao potjernicu zbog krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti i neovlašteno posjedovanje ili upotreba vatrenog oružja.
Lice je kontrolirano na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. F. S. je predat službenicima Suda BiH na daljnje postupanje.

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla su jučer u 11.40 sati na letu iz Dortmunda uhapsili državljanina Bosne i Hercegovine, LJ. K. (1984.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Orašje zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave. Lice je predato službenicima Sudske policije Tuzla.

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su jučer u 22 sata na letu iz Kelna lišili slobode državljanina BiH, A. H. (1995.), nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud Živinice zbog krivičnog djela krađa. A. H. je predat službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.