CRNA HRONIKA

ZENICA Policija nakon ubistva pronašla nož u parku

Izvršena blokada grada

N. K.

25.8.2015

U zeničkoj ulici Adolfa Goldbergera, u UO „Bas“, nešto prije osam sati sinoć ubijen je Č.E. (1967).

Naime, lice Š.A. iz Zenice nožem je sedam puta povrijedio Č.E, koji je uslijed zadobivenih povreda preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica.

"Odmah po zaprimljenoj prijavi, angažovane su sve raspoložive policijske snage, te budući da se sumnjivac udaljio s lica mjesta, izvršena je blokada šireg područja lica mjesta te pretraga terena u cilju pronalaska i lišavanja slobode istog.

Brzom intervencijom policijskih službenika, u 20,35 sati, u ulici Željeznička u Zenici, izvršilac navedenog krivičnog djela je uhapšen. Poduzetim aktivnostima policijskih službenika, nedaleko od lica mjesta, u obližnjem parku, pronađen je nož s tragovima krvi, a koji je najvjerovatnije uhapšeno lice odbacilo nakon što je izvršilo krivično djelo.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK, te su nastavljene aktivnosti na dokumentiranju ovog krivičnog djela i utvrđivanju razloga i motiva izvršenja istog.

Nakon kompletiranja predmeta, Š.A. će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva na dalji rad i postupak, uz Izvještaj o počinjenom ubistvu", saopćila je zenička policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.