CRNA HRONIKA

MUP KS: Vozačima uručeno 510 prekršajnih naloga

U toku protekla 24 sata

Fena

22.5.2016

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 510 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 27 vozača.

Kako se navodi u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, iz saobraćaja su isključena 24 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, četiri vozača bez položenog vozačkog ispita, 14 osoba prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, pet vozila je isključeno jer su bili neregistrovani.


PRODAJA DROGE

Policijski službenici Prve policijske Uprave Stari Grad jučer 21.maja u 03.30 sati,  lišili su slobode M. H. rođenog 1996. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje opojnih droga. O navedenom je obavješten  dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a osoba lišena slobode nakon izvršene kriminalističke obrade otpuštena je iz službenih prostorija.

OŠTEĆENJE TUĐE IMOVINE

Policijski službenici Prve Policijske Uprave Stari Grad jučer u 05.15 sati, lišili su slobode S. K.,rođenog  1997. godine i malodobnog.I.M., rođenog 1998. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo oštećenje tuđe stvari. O navedenom obavješten je dežurni  tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a osobe lišene slobode su nakon izvršene kriminalistidke obrade otpuštene iz službenih prostorija.

POŽAR NA LIFTU

Treća Policijska Uprava je jučer oko 09.50 sati, obaviještena da je došlo do požara na liftu u stambenoj zgradi, koja se nalazi u ulici Semira Frašte broj 14., općina Novi Grad Sarajevo. Tom prilikom su evakuirani stanari navedene zgrade, a požar su ugasili ekipe vatrogasne brigade Kantona Sarajevo. Dva stanara navedene zgrade prevezena su u UKC Sarajevo radi ukazivanja ljekarske pomoći usljed trovanja ugljenmoniksidom, dok su dva stanara zadobili posjekotine prilikom evakuacije, a njima je ljekarska pomoć ukazana na licu mjesta. O navedenom je obavješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj će izvršiti ekipa MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo vještaka PPZ-I. Policijski službenici osiguravaju lice mjesta do vršenja uviđaja.

POVREDA UBODA NOŽEM

Treća policijska uprava jučer oko 13.00 sati, je obaviještena da se u ulici Antuna Branka Šimića do broja 6, općina Novi Grad Sarajevo, nalazi NN osoba, koja je zadobila povredu od uboda nožem. Utrđeno je da se radi o M. E., rođenom 1974. godine iz Sarajeva, koji je zadobio ubodnu ranu u predjelu natkoljenice lijeve noge, od  T. M., u stanu koji koristi D. E., koji se nalaziu ulici Antuna Branka Šimića broj 6., općina Novi Grad Sarajevo. Imenovanom je ljekarska pomoć ukazana u UKC Sarajevo, gdje su mu konstatirane teške tjelesne povrede opasne po život. O navedenom je obavješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je rukovodio uviđajem izvršenim od uviđajne ekipe MUP-a  Kantona Sarajevo.

TEŠKA TJELESNA OZLJEDA

Policijski službenici Prve PU, PS stari Grad u 13.30 sati lišili su slobode T. M., rođenog 1970. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna ozljeda, na štetu M. E.. Osoba lišena slobode je u 16.25 sati predata u dalju nadležnost policijskim službenicima.  Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela.

RAZBOJNIŠTVO U APOTECI

U poslovnici apoteke JU "Apoteke Sarajevo-Apoteka Saraj polje“, koja se nalazi u ulici Ramiza Salčina bb, općina Novi Grad Sarajevo, dvije NN osobe, uz prijetnju pištoljem, izvršile su krivično djelo razbojništvo nad radnikom A. R., kojom prilikom je otuđena neutvrđena suma novca. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.


RAZBOJNIŠTVO NA BENZINSKOJ PUMPI

U benzinskoj pumpi "Ahemetspahć petrol" d.o.o. Sarajevo, koja se nalazi u ulici Bojnička broj 62., općina llidža jedna NN osoba, uz prijetnju pištoljem, izvršila  je razbojništvo nad radnicom F. S., kojom prilikom je otuđena određena suma novca. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikacijii i pronalasku izvršioca, saopćeno je iz MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.