CRNA HRONIKA

Sarajevo: Zatražen pritvor za 13 uhapšenih u akciji "Igrač"

Am.K.

12.5.2017

Postupajući tužilac Tužilaštva KS predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za 13 osumnjičenih osoba koje su uhapšene u akciji "Igrač", saopćeno je iz Tužilaštva KS.  

Kako saznajemo pritvor je predložen za Alena Fazlagića, Dalibora Vakovića, Dejana Hršuma, Jusufa Jusića, Miroslava Hršuma, Damira Zebu, Sanjina Handžića, Dženana Zahirovića, Sanjina Veljana, Jasmina Brajkovića, Harisa Prašovića, Enisa Rezakovića, Asmira Horu.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti.

Podsjećamo, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo su, tokom višemjesečnih aktivnosti, u okviru operativne akcije kodnog naziva "Igrač", prikupljali dokaze radi dokumentiranja krivičnih djela razbojnišva, protupravnog lišenja slobode, ucjene, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, zloupotrebe službenog položaja, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, udruživanja radi vršenja krivičnih djela i nedozvoljenog držanja vatrenog oružja i municije.

Pomenuta krivična djela su izvršena u okviru organizovane kriminalne grupe, koju sačinjava više osoba. Tokom provođenja akcije, vršeni su pretresi osoba, stanova i automobila, te poduzete druge radnje dokazivanja, kojom prilikom je pronađena i oduzeta veća količina raznih vrsta droga i to gotovo 10 kilograma, određena suma novca, koji potječe iz vršenja krivičnih djela, određena količina oružja i municije, kao i drugih predmeta koji se mogu koristiti kao dokazi u krivičnom postupku.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.