CRNA HRONIKA

Na graničnim prijelazima uhapšeno pet osoba prema potragama

Fena

13.11.2017

Službenici Granične policije BiH 13. novembra na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj, pri izlasku iz Bosne i Hercegovine, uhapsili su J. M. (1960.), državljanina BiH i Republike Hrvatske.

Službenici Granične policije BiH uhapsili su J. M. nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla uhapsili su N. J. (1988.), jer je ustanovljeno da je Policijska stanica Banja Luka – Obilićevo raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela krađa.

Državljanin BiH kontroliran je 13. novembra, na letu iz Štokholma, te je predat službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Pri izlasku iz BiH 11. novembra na MGP-u Karakaj pripadnici PGP-a Zvornik uhapsili su F. M. (1978.), kojeg potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog kaznenog djela „teška krađa“. Državljanin BiH predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na MGP-u Orašje prilikom izlaska iz BiH uhapšen je  D. G. (1975.), jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog kaznenog djela „falsificiranje isprave“. Državljanin Republike Srbije uhapšen je 11. novembra, te je predat pripadnicima Sudske policije Bijeljina.

Istog dana, prilikom ulaska u BiH, na MGP-u Velika Kladuša uhapšen je M. E. (1980.) državljanin BiH, jer ga Policijska stanica Bihać potražuje zbog kaznenog djela krađa. Osoba je predata Policijskoj stanici Bihać, navodi se u priopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.