CRNA HRONIKA

Kalinovik: Uspješna akcija spašavanja na - 17 stepeni

Al. B.

28.2.2018

23.45

Prema posljednjim informacijama s terena, spasioci iz Novog Grada uspjeli su se probiti do lokacije na kojoj je nekoliko sati, na temperaturi od minus 17 stepeni, boravilo troje Sarajlija.

– Njima su pukle obje gume na automobilu nakon što su na makadamskom putu naletjeli na kamen, a udaljeni su 12 kilometara od Kalinovika. Dvoje njih je u dobrom stanju, ali jedan mladić se vidno trese i potražit ćemo pomoć ljekara – kazao nam je Fahrudin Dobrača.

22.47

Tri osobe ostale su u snijegu kod mjesta Bojići na području općine Kalinovik, a u akciju spašavanja krenula je ekipa GSS Novi Grad iz Sarajeva.

Prema riječima Fahrudina Dobrače, apel za pomoć dobili su preko društvenih mreža.

– Tri mlađe osobe, koje studiraju u Mostaru, krenule su ka Sarajevu, ali su stale na putu zbog blokade na Ivanu. Neko od njih se dosjetio da krenu preko Konjica i Kalinovika. Međutim, imali su nezgodu, pukla im je guma i sletjeli su s puta u mjestu Bojići. Sada im auto i ne radi, promrzli su, pothlađeni i idemo da ih evakuiramo – pojašnjava Dobrača.

Tročlana ekipa spasilaca GSS Novi Grad stigla je do Kalinovika i kreće se prema lokaciji na kojoj se nalaze troje Sarajlija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.