ISTRAGA

Promijenjen istražni tim u slučaju smrti Davida Dragičevića

O. Ma.

19.4.2018

Istraga o smrti Davida Dragičevića (21) iz Banje Luke danas je izuzeta iz nadležnosti Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS, na čijem je čelu Darko Ilić, i predmet je dodijeljen u rad Upravi kriminalističke policije MUP-a RS, koju vodi Siniša Kostrešević.

Naredbu o izuzeću na svom Facebook profilu objavio je Davor Dragičević, otac pokojnog Davida.

- Slučaj smrti Davida Dragičevića dodjeljuje se u nadležnost UKP-a, koja će u potpunosti preuzeti predmet i nastaviti rad na njemu, a prema analizi dosadašnjih aktivnosti u istrazi, mogu pokrenuti proces ispočetka, ukoliko za tim postoji potreba - navodi se u naredbi, koju potpisuje ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Za predmet je zadužen načelnik UKP-a Siniša Kostrešević, koji je dužan da formira ekipu inspektora s kojom će raditi, te će morati ostvarivati svakodnevnu komunikaciju s porodicom pokojnog Davida, kojoj će predočiti sve dokaze i detalje do kojih se došlo u dosadašnjoj istrazi, kao i eventulne nove činjenice.

David je nestao u noći između 17. i 18. marta, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u rijeku Vrbas. Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti utapanje te da je na tijelu imao više povreda nastalih za života.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.