DRAMA U BEOGRADU

Vjerenica rukometaša Nedeljka Jovanovića rodila bebu u 22. sedmici, on upao u porodilište i napravio haos

Blic.rs / Kurir

15.5.2018

Prava drama odigrala se preksinoć u porodilištu u Višegradskoj ulici u Beogradu kada je vjerenica proslavljenog rukometnog reprezentativca zbog komplikacija rodila bebu u šestom mjesecu trudnoće, sa svega 600 grama. Kako piše Kurir, riječ je o rukometašu Nedeljku Jovanoviću, a njegova vjerenica je rodica poznate pjevačice Marije Šerifović

Izbezumljen rukometaš upao je u porodilište, gdje je pokušao razvaliti vrata, vikao i krivio ljekare, a potom čak ušao u dio gdje se žene porađaju i gdje je civilima pristup zabranjen.

Kako piše Blic, u petak je vjerenica sportiste iz jedne beogradske bolnice prebačena u GAK Višegradska, zbog stanja koje prethodi pobačaju. Dobila je terapiju i ostala je da leži u bolnici.

Drama je krenula u nedjelju uvečer, pola sata prije ponoći. Dežurne doktorice pregledale su vjerenicu sportiste, čije je stanje bilo loše i ona je hitno prebačena u porodilište, jer je prevremeni porođaj krenuo. Nekoliko minuta kasnije, njen vjerenik je stigao u bolnicu i, prema priči ljekara koji su bili u smjeni te noći, s vrata počeo da pravi haos.

Šta se sve dešavalo, za "Blic" prepričava dr. Aleksandra Matejević-Rajić, koja je te noći bila dežurni ginekolog u porodilištu.

- Pokušao je da razvali glavna ulazna vrata, koja se, inače, zaključavaju u 22 sata, ali to mu nije pošlo za rukom, pa je lupao i pokušavao nasilno da ih otvori. Onda je pronašao sporedni ulaz i s još dvije žene ušao u bolnicu - priča doktorica.

Uputio se pravo na odjeljenje gdje mu je ležala vjerenica, ali je tu nije našao.

- Urlao je i šutirao vrata, budio žene koje su spavale. Valjda mu je neko rekao da mu vjerenica nije tu, pa je otišao na treći sprat prema odjeljenju gdje se žene porađaju. Ušao je u prostorije u koje civili ne smiju biti. Čim je kročio na odjeljenje, počeo je da se dere na nas. Urlao je da smo mu ubili dijete, nazivajući nas pogrdnim imenima. Šutirao je sve što mu se nalazilo na putu - kroz suze i još u šoku prisjeća se dr. Matejević-Rajić.

Koleginica se branila šipkom

Doktorica dodaje da izbezumljenog rukometaša niko nije mogao zaustaviti.

- Na kraju su ga samo jedna staklena vrata dijelila od žene koja se u tom trenutku porađala i koja se vrlo uznemirila zbog njegove vike i urlanja. To je veliki i krupan čovjek, a u nedjelju su sve same žene bile dežurne. U jednom trenutku krenuo je na koleginicu, koja je u rukama imala nekakvu šipku i njome se branila. Ja sam mu u tom trenutku nešto govorila, da treba da izađe odatle, da nas ostavi na miru, ali više se ni ne sjećam šta sam mu sve pričala. Na kraju su ga te dvije djevojke, koje su bile s njim, smirile i odvukle napolje - kaže dr. Matejević-Rajić.

Dok se u porodilištu odvijala prava drama, vjerenica rukometaša bila je u porođajnoj sali. Mada su ljekari krenuli da izvrše pobačaj, beba je rođena živa i teška je svega oko 600 grama. Odmah su, kaže doktrica, pozvani i neonatolozi i pedijatri.

Inače, pobačajem se smatra svaka trudnoća koja se, zbog komplikacija, završi do 24. sedmice trudnoće i u praksi je veoma rijetko da se beba u tom slučaju rodi živa.

Drama ispred porodilišta

Ali, drama s poznatim rukometašem nastavljena je i ispred porodilišta.

- Skupila se ispred ulaza u Višegradsku ubzo grupa ljudi, njih 10 do 15. Mi smo sve to gledali s prozora i nikome nije bilo prijatno. Plašili smo se da ne nagrnu svi u zgradu i da nas povrijede. U međuvremenu nas je trglo i zvono na interfonu. Vidjeli smo da ispred stoje dva muškarca i dvije žene. Radnik osiguranja im je tada rekao da može samo jedna osoba da uđe - prisjeća se doktorica.

U bolnicu je puštena njena sestra, koja je inače poznata pjevačica i kojoj je sve objašnjeno. Nakon toga rukometaš i njegovi prijatelji su otišli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.