CRNA HRONIKA

Samoubistvo: Kakanjac se ubio iz pištolja

D. PAŠALIĆ

4.6.2018

Kakanjac inicijala H. Č. počinio je jučer samoubistvo pucnjem iz pištolja u glavu, u svom stanu, koji se nalazi u ulici Alije Izetbegovića na broju pet, saznaje naš list.  

Prebačen u Zenicu

Prema zvaničnim informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), o ovom nemilom događaju obaviješteni su u 9.40 sati.

- Policijska stanica Kakanj obaviještena je o suicidu počinjenom iz vatrenog oružja. Na lice mjesta odmah je izašla Hitna pomoć, a zbog težine povreda pacijent je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja ljekarske pomoći - kažu iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Dodaju da je na licu mjesta odmah obavljen uviđaj, a da više informacija o ovoj tragediji ne mogu dati.

Uprkos vanljudskim naporima zeničkih ljekara, nesretni Kakanjac izgubio je bitku te preminuo u zeničkoj bolnici.

 Smrtni ishod

Prema riječima Aide Buro, portparola KB Zenica, pacijent je primljen zbog teških tjelesnih povreda, životno ugrožavajućih, nanesenim vatrenim oružjem.

- Nakon brze dijagnostičke obrade u Odjelu urgentne medicine, pacijent je upućen u neurohiruršku operacionu salu radi operativnog tretmana. Tokom operativnog zahvata, nažalost, došlo je do smrtnog ishoda po pacijenta, uprkos provedenim mjerama reanimacije – kaže Buro.

Zbog ovog nemilog događaja, brojni Kaknjci ostali su zatečeni. Niko ne zna šta je moglo navesti njihovog sugrađanina da digne ruku na sebe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.