BEOGRAD

Istraga protiv Darka Kostića: Portir potvrdio svjedočenje dječaka

Novosti.rs

4.7.2018

Pred Trećim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu saslušan je portir zgrade u Novom Beogradu u kojoj živi modni kreator Darko Kostić. On je ispitan u vezi istrage koja se vodi protiv Kostića zbog sumnji da je seksualno napastvovao jednog 15-godišnjeg dječaka, kao i jednog 20-godišnjeg muškarca.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, portir je u Tužilaštvu potvrdio navode krivične prijave protiv Kostića, ali samo u djelu događaja u kojem je on bio prisutan.

Tako je portir ispričao da se sjeća da je maloljetni muškarac bio kod Kostića i da je, nakon pola sata provedenih kod čuvenog modnog kreatora, istrčao iz njegovog stana. Bio je, kako svjedok tvrdi, vidno potresen i uplašen, a odjeća na njemu bila je pocijepana. U panici, 15-godišnjak je ispričao portiru svoju priču, odnosno da ga je Kostić napastvovao, a onda je u pomoć pozvao policiju.

Podsjetimo, Kostić se tereti da je seksualno napastvovao 15-godišnjeg dječaka u svom stanu, kojeg odranije poznaje sa takmičenja "Neki novi klinci". Drugi muškarac, kojeg je modni kreator navodno uhvatio za spolni organ, u njegov stan došao je kako bi konzumirao narkotike. Kad ga je Kostić napao, ovaj je pobijesneo, udario ga pesnicom u lice, uzeo mu mobilni telefon i otišao iz stana.

Kostić je ubrzo uhapšen i na teret mu se stavlja spolno uznemiravanje i omogućavanje uživanja narkotika.

Darko Kostić se od kraja juna nalazi u pritvoru u beogradskom Centralnom zatvoru i navodno, od prvog dana, pod budnim okom je stražara koji ga čuvaju. Oni paze da ne bude izložen nasilju, koje mu prijeti od ostalih pritvorenika.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.