SARAJEVO

Zapaljen BMW X5 Edisa Bunara

Bunar u terencu: Ranjavan u dva navrata

Piše: A. KAPO

28.7.2018

U bh. prijestonici ponovo je zapaljeno vozilo. U požaru koji je jučer oko 2.30 sati izbio na terencu BMW X5, vlasništvo E. B., koji je bio parkiran u ulici Bajrama Zenunija, sarajevska općina Novi Grad, nije bilo povrijeđenih, dok je pričinjena materijalna šteta.

Obavljen uviđaj

Kako saznajemo, vlasnik je Edis Bunar. Policija je izašla na lice mjesta i obavila uviđaj. Prema prvim informacijama, sumnja se da je riječ o namjernoj paljevini. Na BMW-u je pričinjena manja materijalna šteta.


Bunar: Privođen u akciji ''Malta''

Bunar je odranije poznat policiji i javnosti. Ranjavan je u dva navrata, u avgustu prošle godine i martu 2012. godine, oba puta u naselju Alipašino Polje. Sumnjičen je da je demolirao jednu buregdžinicu u prijetio zaposlenicima. Dovodio se u vezu i s pljačkom i ranjavanjem dilera deviza, također na Alipašinom Polju.

Prijetio novinaru 

Bio je jedan od 12 uhapšenih u akciji "Malta" koju su u februaru 2014. godine proveli pripadnici Federalne uprave policije, kada je pohapšena organizirana grupa koja je rasturala marihuanu i heroin.  Bunar je javnosti poznat i po snimku emisije "Slučajevi X" koja je emitirana na Hayat TV-u kada je prijetio novinaru te medijske kuće Veldinu Čustoviću. 

Piromani nisu identificirani

U posljednja tri mjeseca ovo je već 24. vozilo koje je planulo na području Kantona Sarajevo. Istragama je utvrđeno da su svi požari podmetnuti, ali piromani nisu identificirani niti uhapšeni. Izuzetak je jedino paljevina Rextona u naselju Vogošća, kada je privođen 42-godišnji B. E. iz Sarajeva.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.