SARAJEVO Tužilaštvo KS traži produženje pritvora

Vozač BMW-a Almir Ejubović optužen za smrt tri djevojke

Piše: Dž. Bl.

Foto: Almir Ejubović


Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Almira Ejubovića (20), koji se BMW-om X5 29. juna strahovitom brzinom zabio u metalni stub na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva, kada su poginule tri djevojke. 

Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) izgubile su živote u ovoj stravičnoj nesreći, koja je šokirala javnost u Bosni i Hercegovini i regiji. Tužilaštvo je zatražilo i produženje pritvora za Ejubovića. 

Iz smrskanog vozila, koje se skoro prepolovilo, tijela Ibrice i Neradin, koje su na mjestu poginule, izvukli su vatrogasci, koji su morali rezati lim. 

Lejla Oruč, koja je još davala znakove života, prevezena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je, nažalost, iste noći podlegla povredama prilikom ukazivanja ljekarske pomoći. Njena sestra Ajla, koja se, također, nalazila u BMW-u, nedavno je puštena iz bolnice.

Ejubović je bio hospitaliziran na Ortopediji u Općoj bolnici ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'', gdje ga je sve vrijeme čuvala policija. Zadobio je prijelome pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti.

NA VRH

Podijeli članak na