SARAJEVO

U toku pregovori Tužilaštva i odbrane Almira Ejubovića, koji je optužen za smrt tri djevojke

U Ejubovićevom BMW-u X5 poginule Lejla Oruč, Nađa Neradin i Ajla Ibrica, dok se teško povrijeđena Lejlina sestra Ajla Oruč 13. jula probudila iz kome

Odvođenje Ejubovića iz zgrade Suda

Piše: Dž. BULBUL

9.9.2018

Senad Dupovac, advokat Almira Ejubovića (20), vozača koji je optužen za smrt tri djevojke u Sarajevu, pregovara s Tužilaštvom Kantona Sarajevo u vezi s priznanjem krivice njegovog klijenta. Ejubović je izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su živote izgubile Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17).

Bila u komi

Ejubović se tereti da je, upravljajući svojim neregistriranim vozilom BMW X5 bez vozačke dozvole, s postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim tablicama, krećući se iz pravca Vlakova prema Vogošćanskoj petlji brzinom od oko 166 kilometara na sat, prouzrokovao smrt tri djevojke, dok je četvrta zadobila teške povrede opasne po život.  U njegovom vozilu poginule su Lejla Oruč, Nađa Neradin i Ajla Ibrica, dok se teško povrijeđena Lejlina sestra Ajla Oruč 13. jula probudila iz kome. 


Nađa Neradin

Lejla Oruč

Ajla Ibrica

Iz smrskanog vozila, koje se skoro prepolovilo, tijela Ibrice i Neradin, koje su na mjestu poginule, izvukli su vatrogasci, koji su morali rezati lim.

Podlegla povredama 

Lejla Oruč, koja je još davala znakove života, prevezena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je, nažalost, iste noći podlegla povredama prilikom ukazivanja ljekarske pomoći.

Ejubović je bio hospitaliziran na Ortopediji u Općoj bolnici ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'', gdje ga je sve vrijeme čuvala policija. Zadobio je prijelome pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti.

Rekao da nije kriv 

Ejubović je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom. Nedavno je negirao krivicu za ovo krivično djelo u Kantonalnom sudu u Sarajevu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.