ISTRAGA

Nakon što je u Tesliću nožem usmrtio Milana Ilinčića: Tužilaštvo traži pritvor za Dejana Markovića

Zločin se dogodio u blizini manastira Lipnje

Piše: O. MATAVULJ

7.8.2018

Okružno javno tužilaštvo u Doboju zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Dejanu Markoviću (23) iz Teslića, osumnjičenom za ubistvo sugrađanina Milana Ilinčića (38). Marković se tereti da je Ilinčića nasmrt izbo nožem na narodnom zboru kod manastira Liplje.

Fizički obračun 

Pritvor je zatražen zbog bojazni od ponavljanja krivičnog djela s obzirom na to da je Marković i u januaru ove godine nožem izbo svog prijatelja, kao i zbog mogućeg uznemiravanja javnosti. O prijedlogu će danas odlučivati Okružni sud u Doboju.


Ilinčić: Izboden nožem

Marković: Ranije osuđen

Napad se dogodio u nedjelju oko 50 minuta poslije ponoći nedaleko od pravoslavnog manastira u selu Gornje Liplje. Ubistvu je prethodila svađa između mladića pored točilice za pivo ispod jednog od šatora. 

  Sve je ubrzo preraslo u fizički obračun, tokom kojeg je Marković nožem nasrnuo na Ilinčića i više puta ga izbo po grudima.  

Preživio napad 

Usljed brutalnog napada, Ilinčić je na mjestu ostao mrtav i ljekari su samo mogli da konstatiraju smrt.  Marković je, inače, uvjetno osuđen, jer je 3. januara nožem izbo svog prijatelja Dejana P., koji je, srećom, preživio napad. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.