ŠOKANTNO

Brat vlasnice vrtića prijetio grupi "Borba protiv pedofilije"

Avaz

Piše: O. MATAVULJ

8.8.2018

Pedofilski skandal koji potresa jedan banjalučki vrtić dobio je i drugo poluvrijeme nakon što je brat vlasnice vrtića Darko Guslov zaprijetio grupi "Borba protiv pedofilije", koja je objavila neprimjerenu prepisku odgajatelja N. P. (26) sa 13-godišnjom djevojčicom, da će imati "rat s njim i policijom" ukoliko ne objave izvinjenje i demanti cijele priče.

Umjesto traženog, administratori grupe "Borba protiv pedofilije" objavili su poruke koje im je Guslov slao sa svog Facebook profila.

- Momku ste uništili život zbog gluposti. Ja vas nisam pratio do sada, njega ne znam, jednom ga vidio u životu, ali sam čuo da je dobar momak i kvalitetan čovjek bio, više nije zbog vas... Demanti i izvinjenje vrtiću, djeci, zaposlenima, roditeljima djece, fino to sročite, znate vi to. Bilo bi pametno da to uradite, vjerujte, jer ako ne, ne znam kako će se sve ovo završiti. Očekujem da pročitam demanti i izvinjenje u roku danas ili imate rat i s policijom i sa mnom - napisao je Guslov.

Naveo je i da očekuje da će iz policije dobiti kućne adrese administratora grupe te da će potom s njim imate probleme.

Grupa je odgovorila opširnim komentarom u kome navode da vrtić za njih "nije bio tema", ali da su oni to sami napravili.

- Vrtić za nas nije bio tema dok vi od njega niste napravili temu, i to na takav, besprizoran način, da ispadne kako je u čitavoj priči o pedofilskim sklonostima jednog "vaspitača" sada najvažnije sačuvati renome vaspitne ustanove, napadno gurajući pod tepih potencijalno ozbiljnu prijetnju po našu djecu - navodi organizacija BPP.

Oni se pitaju je li sada najvažnije da vrtić ne naruši svoj ugled.

- Zar je najvažnije da vrtić pošto-poto nastavi s radom kao da se ništa nije desilo. Sve u stilu: "Vaspitač se malo zaigrao, pa šta ima veze", nego to što u svojim redovima ima zaposlenoga koji je, nesumnjivo, u prepisci s našom diverzijom pokazao jasne pedofilske sklonosti?! Važnija je ustanova za djecu od djece u ustanovi?! E pa, nama nije i ne može da bude - navodi se u statusu.

Grupa se pita i koji je interes Guslova da "brani manijaka", zaključujući da on nije prvi koji im je prijetio, a sigurno neće biti ni posljednji.

Ove prijetnje policiji nisu prijavljene, ali u PU Banja Luka navode da će i te navode detaljno provjeriti.

Prepiska 

Stranica "Borba protiv pedofilije" u ponedjeljak je na Facebooku objavila prepisku odgajatelja u banjalučkom vrtiću N. P. (26) i 13-godišnjаkinje, koja je napravljena diverzijom i u kojoj on od djevojčice traži da pošalje sliku nečega "što se krije ispod njenih gaćica". Od "djevojčice" traži i da sve ostane u tajnosti te joj govori kako će je učiti o muško-ženskim odnosima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.