CRNA HRONIKA

Nakon pretresa u Bihaću: Kod migranata pronađeni kuhinjski noževi i kanabis

Avaz.ba

16.8.2018

Policijski službenici Uprave policije MUP-a USK su, prema nalogu Kantonalnog suda u Bihaću, otpočeli jutros policijske akcije "Racija" i "Pretres" u objektu Đački dom u Borićima i šatorskom naselju pored zgrade koje koriste migranti. 

- Cilj ovih aktivnosti jeste pronalazak predmeta koji potječu iz krivičnog djela, predmeta koji mogu poslužiti u izvršenju krivičnog djela kao i predmeta koji se oduzimaju u skladu sa Zakonom o prekršajima - saopćeno je iz MUP-a USK.

Navode da je u provođenju aktivnosti Uprava policije MUP-a USK angažirala 40 policijskih službenika - pripadnika Jedinice policije za podršku, Policijske stanice Bihać, Odjeljenja kriminalističke policije PS Bihać te Sektora kriminalističke policije.


- U sklopu nastavka provođenja zajedničkih aktivnosti na rješavanju problematike migracija na području USK, u akciji su učestvovali, osim Uprave policije MUP-a USK, i Služba za poslove sa strancima koji su obavljali poslove iz svoje nadležnosti, a radi se o kontroli boravišnog statusa migranata - stoji u saopćenju.

Ističu da su u toku pretresa izuzeli više komada hladnog oružja, boksera, zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Cannabis sativa L" kao i drugih predmeta.

- Uhapšene su i dvije osobe, koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela na području grada Bihaća i nad istima su policijski službenici zaveli kriminalističku obradu. Riječ je o N. N. osobi, rođena 1988. godine iz Afganistana, za koju postoje osnove sumnje da je počinila krivično djelo iz čl. 289 KZ F BiH razbojništvo, i osobi K. A., rođena 1992. godine iz Pakistana, za koju postoje osnove sumnje da je počinila krivično djelo iz čl. 239. KZ F BiH posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, stoji u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.