VISOKO

Uvjetno osuđen za tri pljačke i paljevinu vozila

Faksimil presude Općinskog suda u Visokom

Avaz.ba

29.8.2018

Općinski sud u Visokom osudio je Anesa Valjevca (23) na uvjetnu kaznu od godinu i četiri mjeseca zatvora, jer je počinio tri razbojništva te zapalio garažu i vozilo.

Valjevac je za pljačke radnice kladionice dobio devet mjeseci, za razbojništvo u prodavnici devet i za paljevinu pet mjeseci zatvora te mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od godinu i četiri mjeseca. Kazna se neće izvršiti ukoliko u naredne tri godine Valjevac ne počini novo krivično djelo.

Prema navodima iz optužnice, Valjevac je 21. septembra 2013. u mjestu Donje Moštre kod Visokog sačekao A. M., radnicu sportske kladionice, te joj je, dok je zaključavala vrata, prišao sleđa i s ramena otrgnuo torbicu, u kojoj je bilo 1.000 KM. 

Istu radnicu je na identičan način opljačkao 30. novembra 2013. godine, kada je oteo 1.340 KM.

Drski pljačkaš potom je 2. juna 2014. upao u trgovinu u naselju Luke kod Viskog, vlasništvo M. O. Valjevac je, prijeteći nožem radnici K. S., iz ladice uzeo 1.128 KM.

U avgustu 2015. uzeo je kanister s benzinom te je došao do garaže u ulici Šahinovića u Visokom, vlasništvo E. M. Zapalio je vrata garaže, a vatrena stihija zahvatila je točak i haubu vozila, čime je pričinio materijalnu štetu od 27.000 KM.

Valjevac se istom presudom obavezuje da nadoknadi štetu vlasniku kladionice i prodavnice, dok se E. M. upućuje na parnicu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.