ZENICA

Deni Stanišić tvrdi: Htio sam da ga samo zaplašim

Stanišić: Pucao iz skraćene puške

D. PAŠALIĆ

1.9.2018

Kantonalni sud u Zenici, na prijedlog Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), odredio je jednomjesečni pritvor Deniju Stanišiću (26), osumnjičenom za ubistvo Amara Dorića (26) koje se dogodilo u noći sa srijede na četvrtak u zeničkom naselju Jalija.

Tražili oružje

Prema riječima Mirne Poljac, portparola Tužilaštva ZDK, prijedlog za određivanje pritvora upućen je zbog opasnosti od bijega i činjenice da se radi o krivičnom djelu ubistvo, za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina. Pritvor je zatražen i zbog činjenice da je zločin počinjen u centru grada, što je dovelo do uznemiravanja javnosti te bi njegovo puštanje na slobodu prijetilo i narušavanju javnog reda.

Poljac je dodala da se Stanišić tereti i za nedozvoljeno držanje oružja.

Ronilački timovi Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK i jučer su pretraživali korito rijeke Bosne kako bi pronašli oružje kojim je ubijen Dorić.

Prema nezvaničnim informacijama, Dorić je tvrdio policiji da nije htio ubiti Dorića nego ga samo zastrašiti. Na to se odlučio nakon što ga je Dorić, navodno, maltretirao i pretukao, i to svega dva sata prije ubistva.

Ronioci i dalje traže oružje

Ustrelna rana

Kako naš list saznaje, Stanišić je skraćenu pušku naslonio na Dorićeva leđa i pucao. Na tijelu je zabilježena samo ustrelna rana. Do zaključenja ovog izdanja, iz Tužilaštva ZDK nisu nam znali kazati je li Stanišić priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret.


Ubijeni Amar Dorić

Obdukcija nije završena

Kako je naš list već pisao, na Odjelu prosekture Kantonalne bolnice Zenica, prema nalogu tužioca, obavit će se obdukcija tijela ubijenog Dorića. Iz Tužilaštva ZDK jučer su nam kazali da obdukcija još nije završena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.