Ubistvo se odigralo u sarajevskom naselju Mojmilo

ISTRAGE SIPA rasvijetlila ubistvo sina ratnog heroja

Srbijanac likvidirao Adnana Salčina!

Ubistvo rasvijetljeno nakon tri i po godine

Autor: M. Aš. - Dž. Bl.
07.09.2018 15:30
A
A
A

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zvanično sumnjiče dvije osobe za ubistvo Adnana Salčina, sina legendarnog ratnog heroja Sarajeva Ramiza Salčina koji je brutalno likvidiran 2. marta 2015. godine u sarajevskom naselju Mojmilo.

Ko je pomagač

U saradnji s MUP-om KS i nadzorom Tužilaštva KS, ubistvo Adnana Salčina rasvijetljeno je nakon tri i po godine, a izvještaj je podnesen, prema informacijama “Avaza“, protiv dvojice državljana Srbije, od kojih pomagač u ubistvu ima i državljanstvo BiH.

Ubica Salčina je Srbijanac, ali obojica osumnjičenih su u bijegu, o čemu je upoznato i Tužilaštvo KS, rečeno je za „Avaz“ jučer nezvanično iz policijskih izvora. Prema informacijama iz istrage, riječ je o osobama čija prezimena počinju sa K. i Z. U SIPA-i o tome kao ni u Tužilaštvu KS jučer nisu željeli govoriti.


  • Salčin: Brutalno ubijen 2015. godine
    Salčin: Brutalno ubijen 2015. godine

Mirza Salčin, brat ubijenog Adnana, nije obaviješten o ovom pomaku u istrazi.

- Niko me još nije pozvao, prvi put čujem za to, tako da očekujem poziv. Sve što znam, saznao sam iz medija - kratko nam je rekao Mirza.

Adnan Salčin je likvidiran u automobilu u sarajevskom naselju Mojmilo. Slučaj je šokirao javnost jer se brutalno ubistvo dogodilo usred dana kada je ubica ispalio najmanje dva hica iz pištolja, od kojih je jedan pogodio Adnana u ruku, a drugi mu prošao kroz prsa.

Otvoren prozor

Na vozilu u kojem je ubijen Salčin nije bilo tragova razbijenog stakla, pa sve upućuje na to da je ubica prišao dok je vozilo stajalo na raskrsnici i kroz otvoren prozor upucao Salčina.

Imao pištolj kod sebe 

Nakon ubistva tvrdilo se da je ubica s pomagačima, navodno, pobjegao Golfom 3. Nedugo zatim, MUP KS je uhapsio tri osobe, ali su puštene na slobodu. Prema izvještajima policije, Salčin je kod sebe imao pištolj, ali ga nije uspio upotrijebiti.