ISTRAGE

Srbijanac likvidirao Adnana Salčina!

Ubistvo rasvijetljeno nakon tri i po godine

Ubistvo se odigralo u sarajevskom naselju Mojmilo

Piše: M. Aš.- Dž. Bl.

7.9.2018

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zvanično sumnjiče dvije osobe za ubistvo Adnana Salčina, sina legendarnog ratnog heroja Sarajeva Ramiza Salčina koji je brutalno likvidiran 2. marta 2015. godine u sarajevskom naselju Mojmilo.

Ko je pomagač

U saradnji s MUP-om KS i nadzorom Tužilaštva KS, ubistvo Adnana Salčina rasvijetljeno je nakon tri i po godine, a izvještaj je podnesen, prema informacijama “Avaza“, protiv dvojice državljana Srbije, od kojih pomagač u ubistvu ima i državljanstvo BiH.

Ubica Salčina je Srbijanac, ali obojica osumnjičenih su u bijegu, o čemu je upoznato i Tužilaštvo KS, rečeno je za „Avaz“ jučer nezvanično iz policijskih izvora. Prema informacijama iz istrage, riječ je o osobama čija prezimena počinju sa K. i Z. U SIPA-i o tome kao ni u Tužilaštvu KS jučer nisu željeli govoriti.


Salčin: Brutalno ubijen 2015. godine

Mirza Salčin, brat ubijenog Adnana, nije obaviješten o ovom pomaku u istrazi.

- Niko me još nije pozvao, prvi put čujem za to, tako da očekujem poziv. Sve što znam, saznao sam iz medija - kratko nam je rekao Mirza.

Adnan Salčin je likvidiran u automobilu u sarajevskom naselju Mojmilo. Slučaj je šokirao javnost jer se brutalno ubistvo dogodilo usred dana kada je ubica ispalio najmanje dva hica iz pištolja, od kojih je jedan pogodio Adnana u ruku, a drugi mu prošao kroz prsa.

Otvoren prozor

Na vozilu u kojem je ubijen Salčin nije bilo tragova razbijenog stakla, pa sve upućuje na to da je ubica prišao dok je vozilo stajalo na raskrsnici i kroz otvoren prozor upucao Salčina.

Imao pištolj kod sebe 

Nakon ubistva tvrdilo se da je ubica s pomagačima, navodno, pobjegao Golfom 3. Nedugo zatim, MUP KS je uhapsio tri osobe, ali su puštene na slobodu. Prema izvještajima policije, Salčin je kod sebe imao pištolj, ali ga nije uspio upotrijebiti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.