BANJA LUKA Istraga o ubistvu Damira Ostojića Šijana bez rezultata

Policija pretresa podzemlje

Nema dijela tijela u koji nije pogođen. Doslovno je masakriran i nije imao ni promil šanse da preživi, navode u policiji

O. MATAVULJ
08.09.2018 14:58

Ostojić i Jošić: Zasuti kišom metaka

Tokom istrage o mafijaškoj likvidaciji u kojoj je ubijen Damir Ostojić Šijan (42) i teško ranjena njegova supruga Sandra Jošić (40) iz Banje Luke istražitelji MUP-a RS do sada su saslušali više od 100 osoba, ali još nema indicija ko stoji iza tog zločina.

Nema puške 

U policiji navode da je saslušan veliki broj svjedoka koji žive u blizini Šijanove kuće, na desetine osoba iz kriminalnog miljea, te prijatelja i poznanika žrtve, ali ni motiv likvidacije se još ne nazire.

- Istraga se kreće u više pravaca i provjeravaju se i najmanje indicije do kojih dođemo. Saslušanja su nastavljena i jučer, a puška kojom je ubistvo izvršeno nije pronađena. Još se utvrđuje na koji način je ubica pobjegao. Vjerujemo da je imao pomagače, a sve ukazuje na to da je ubistvo danima pripremano - kaže izvor blizak istrazi.

On kaže da su u toku i provjere određenih vozila koja su u vrijeme ubistva snimljena nadzornim kamerama u blizini mjesta zločina. U međuvremenu je završena obdukcija tijela ubijenog, tokom koje je potvrđeno da je pogođen s više hitaca iz automatske puške.

- Pogođen je u glavu, grudi, stomak, ruke, noge... Zapravo, nema dijela tijela u koji nije pogođen. Doslovno je masakriran i nije imao ni promil šanse da preživi - navode u policiji.

Nađene čahure

Damir Ostojić Šijan ubijen je 5. septembra oko 23.30 sati pored svoje kuće u banjalučkom naselju Kočićev Vijenac. On se sa suprugom vraćao iz grada u terencu Range Rover i kada je usporio da iz Kozarske ulice skrene u ulici Duška Trifunovića, ubica je u njih sasuo rafal iz automatske puške. Vjeruje se da je čekao u zasjedi, sakriven iza drveta. Pucao je u vjetrobransku i bočno staklo i ispalio najmanje 15 metaka, jer je na mjestu ubistva pronađeno toliko čahura. Sumnja se da je pobjegao kroz obližnji šumarak prema magistRalnom putu Banja Luka - Jajce.

  • Jake policijske snage na licu mjesta
    Jake policijske snage na licu mjesta

Supruga stabilna

Sandra Jošić, nevjenčana supruga ubijenog Šijana, i dalje se nalazi na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje UKC-a RS, gdje je čuva policija. Njeno stanje je trenutno stabilno.

- Pacijentica je zadobila prostrelne rane ruku i nogu, grudnog koša i lica. Trenutno je svjesna, hemodinamski stabilna i dijagnostika je u toku. Sve daljnje prognoze u vezi s njenim stanjem su preuranjene - navode u UKC RS.

--

Oglasi

NA VRH