SARAJEVO

Namjerno zapaljena dva Golfa

Vlasnik Golfa 5 D. F. potukao se prije tri dana s određenim osobama. Golf 4, čiji je vlasnik T. R., uposlenik jednog KJKP, vatra uništila, jer je bilo parkirano u blizini

Građani pratili uviđaj u Vogošći. E. Muračević

Piše: E. MURAČEVIĆ

20.9.2018

Na parkingu uz autobusko stajalište u ulici Spasoja Blagovčanina u Vogošći jučer je oko tri poslije ponoći došlo do požara na dva vozila.

Izgorjeli su Golf 5 (J93-T-917) vlasnika D. F. iz Sarajeva i Golf 4 (A65-T-011), čiji je vlasnik T. R., također iz Sarajeva. Utvrđeno je da su požari podmetnuti.

Velika šteta

Iako su pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Civilne zaštite Kantona Sarajevo veoma brzo lokalizirali i ugasili požar, na oba vozila nastala je velika materijalna šteta. Na mjesto događaja izašli su pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak protupožarne zaštite, koji su konstatirali da su Golfovi namjerno zapaljeni.


Vozila totalno uništena

Vlasnik Golfa 5 D. F., koji je prisustvovao uviđaju, nije želio komentirati događaj. Nezvanično saznajemo da se prije tri dana potukao s određenim osobama te da je njegov Golf mogao biti meta suparnika. Drugo vozilo, čiji je vlasnik T. R., uposlenik jednog kantonalnog javnog komunalnog preduzeća, vatra je uništila, jer je bilo parkirano u blizini prvog Golfa koji je planuo.  

Strah građana

Ova paljevina, kao i prethodne na području općine Vogošća, uznemirila je građane, koji traže od policije i Tužilaštva konkretne mjere kako bi se počinioci što prije otkrili.

- Kakva su vremena došla, uskoro nećemo smjeti otići ni do kontejnera da bacimo smeće a da se ne plašimo za svoju sigurnost - kaže jedan od građana.   



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.