SARAJEVO

Advokat zatražio izuzeće sudije

Sudija Radivoje Stanišić prijavio Komori advokata Damira Koldžu zbog fizičkog napada

Općinski sud Sarajevo: Odluka naredne sedmice

Piše: B.C.

21.9.2018

Nakon incidenta u sudnici Općinskog suda u Sarajevu od 12. septembra, zbog čega je sudija Radivoje Stanišić podnio Advokatskoj komori u Sarajevu prijavu protiv advokata Damira Koldže zbog napada, Uprava Općinskog suda dobila je advokatov zahtjev za izuzeće sudije.

Iz Uprave nam je portvrđeno da još nemaju potpunu informaciju o tome šta se dešavalo u sudnici, jer sudija Stanišić još nije dostavio svoju izjavu. 

Potvrđeno nam je i da Radivoje Stanišić redovno obavlja svoju dužnost te da nije na bolovanju.  Kako saznajemo, advokat Koldžo naveo je u svom zahtjevu šta se dešavalo u sudnici, ali se njegova verzija umnogome razlikuje od podataka u prijavi sudije Stanišića Advokatskoj komori.  

Sudija je naveo da je 12. septembra zbog nepoštivanja Suda opomenuo, novčano kaznio i udaljio iz sudnice advokata Koldžu, koji je, kako je naveo, potom vratio i stisnutim pesnicama, uz psovke, fizički nasrnuo na njega. Stanišić je, također, naveo da su mu u pomoć pritekli advokat Suad Suljić i vještak Almir Spaho. 

Kako saznajemo, advokat Koldžo je, također, zatražio da sudija Stanišić bude prijavljen Uredu disciplinskog tužioca pri Visokom sudskom i tužilačkom vijeću. Odluka Suda o zahtjevu advokata može se očekivati naredne sedmice.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.