BIJELJINA

Svjedok u potpunosti promijenio iskaz

Savan Lukić rekao da je čuo pucnje iz dva pištolja, ali da nije vidio u mraku ko puca na koga

Obračun se dogodio ispred kafane “Park”

Piše: Lj. Lj.

26.9.2018

U Okružnom sudu u Bijeljini jučer je nastavljeno suđenje Ivanu Konculiću koji se tereti za pokušaj ubistva Radenka Sekulića (43) ispred kafane “Park” u Bijeljini 21. oktobra 2016. godine.

Iskaz je dao Savan Lukić, koji je kazao da je na poziv Sekulića došao u Gradski park te da je čuo pucnje, ali da u mraku nije mogao vidjeti ko na koga puca.

- Čuo sam pucnje iz dva pištolja istovremeno. Ispaljeno je puno hitaca, između 15 i 20. Kad sam čuo prvi pucanj, Darko Grujić i ja smo pobjegli prema izlazu iz parka. Vidio sam da bježi i Sekulić u pravcu bolnice - izjavio je Lukić.

Tužilac Nebojša Jovanović kazao je da je u svom policijskom iskazu Lukić naveo da je vidio Konculića kako ispaljuje nekoliko metaka u pravcu Sekulić. Lukić je izjavio da nije vidio u mraku ko puca na koga.

Tužilac Jovanović ga je upozorio da je lažno svjedočenje krivično djelo i uputio je prigovor na iskaz svjedoka. Lukić je rekao da je u policiji bio zbunjen.

Završne riječi tužilaštva i odbrane zakazane su za 12. oktobar.

Prema navodima iz optužnice, Konculić je iz pištolja ranio Sekulića u nogu i grudi. Istragom je utvrđeno da je došlo do razmjene vatre, jer je na mjestu obračuna pronađeno više čahura različitog kalibra. Incidentu je prethodilo to što je Konculić ošamario konobara koji je radio u Sekulićevoj kafani.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.