SRBIJA

Izbola sina nožem jer su se "malo sporječkali", pa optužila policiju da su je šutirali tokom hapšenja

Ovaj incident dogodio se na Voždovcu, u ulici Stefana Prvovenčanog, nakon čega je Dragiša s lakšim povredama prevezen u Urgentni centar

Garača: Uhapšena u noći s petka na subotu

Blic.rs

2.10.2018

Beogradska policija uhapsila je Snežanu Garaču (48), koja je u noći između petka i subote nožem izbola sina Dragišu (22), saznaje "Blic".

Do ovog incidenta došlo je, kako tvrdi Snežanina majka, jer su se njih dvoje "malo sporječkali".

Naime, ovaj incident dogodio se na Voždovcu, u ulici Stefana Prvovenčanog, nakon čega je Dragiša s lakšim povredama prevezen u Urgentni centar. 

Nakon policijske intervencije Snežana je oko tri ujutro odvedena u policijsku stanicu, gdje je poslije date izjave ubrzo puštena kući.

Na pitanje šta se to tačno dogodilo između nje i njenog sina, privedena nije bila raspoložena da odgovori, ali je rekla da se njen sin "trenutno nalazi u kući i spava".

Također, ona se za "Blic" požalila na način na koji su se policajci ophodili prema njoj dok su je privodili te noći.

- Policajci koji su došli na uviđaj bili su bezobrazni i drski. Nisu mi dali ni da se presvučem niti da uzmem pumpicu, jer imam bronhijalnu astmu. Kada sam odbila da uđem u patrolna kola, bacili su me na zemlju i krenuli da me šutiraju - prepričava Snežana.

Snežanina majka ispričala je da su komšije pozvale policiju, a da su je policajci, kada je pokušala da odbrani kćerku, navodno "gurnuli na pod".

- Moju majku su gurnuli na pod, a sada ću ja da plaćam kaznu koju su mi poslali jer sam ih psovala dok su me tukli - priča Snežana Garača.

Također, Snežana je novinarima pokazala povrede i modrice koje je navodno zadobila tokom hapšenja na desnom zglobu, rukama i nogama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.