BANJA LUKA

Dječacima seksom naplaćivao marihuanu

Izvor blizak istrazi kaže da je policija došla do dokaza da je osumnjičeni, koji se tereti za trgovinu narkoticima, seksualnim uslugama naplaćivao marihuanu dječacima koji nisu imali novca da mu plate za drogu

UKC RS: Diler operiran i odveden u pritvor

Piše: O. MATAVULJ

4.10.2018

Banjalučka policija proširila je istragu protiv Gorana Damjanića (53) zvanog Zola, uhapšenog u akciji „Lava“ zbog sumnje da je, kako saznajemo, seksualno iskorištavao maloljetnike. Dajmanić je pritvoren, a priča se dodatno dramatizirala kada je 53-godišnjak tokom privođenja doživio infarkt.

Bolesni zahtjevi

Izvor blizak istrazi kaže da je policija došla do dokaza da je osumnjičeni, koji se tereti za trgovinu narkoticima, seksualnim uslugama naplaćivao marihuanu dječacima koji nisu imali novca da mu plate za drogu.

- Postoje čvrsta saznanja i dokazi da je osumnjičeni Damjanić imao seksualne odnose s maloljetnicima. Iskorištavao je uglavnom dječake srednjoškolskog uzrasta. Kada nisu imali novca da plate, oni su pristajali da s njim imaju oralni seks ili da ga na drugi način seksualno zadovolje u zamjenu za drogu - otkriva izvor blizak istrazi.

Operativni podaci ukazuju da se radilo o više maloljetnih žrtava, a navodno postoje i videosnimci na kojima se vidi Damjanić u neprimjerenim odnosima s maloljetnicima, što će biti u fokusu daljnje istrage.

Pretres stana

Goran Damjanić uhapšen je 28. septembra u akciji „Lava“ zbog sumnje da je na području grada prodavao marihuanu. Akcija je mjesecima pripremana i po nalogu suda inspektori PU Banja Luka pretresli su stan koji je osumnjičeni koristio i u njemu pronašli i oduzeli 827,8 grama marihuane, digitalnu vagu za precizno mjerenje, kao i druge predmete koji se koriste za pakovanje, konzumiranje i daljnju distribuciju droge.

Na prijedlog Tužilaštva, određen mu je pritvor zbog bojazni da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i ponoviti krivično djelo. Međutim, dok se policija spremala da ga sprovede u Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci, Damjaniću je pozlilo i doživio je srčani udar pa je prevezen u UKC RS, gdje je operiran, ali to nije promijenilo odluku o pritvoru i on je sproveden u KPZ.


Droga zaplijenjena u akciji „Lava“

Otpušten iz bolnice

Iz UKC-a RS navode da je Goran Damjanić, nakon što mu je pozlilo u policiji, bio hospitaliziran u Klinici za kardiovaskularne bolesti, te da je jučer otpušten iz bolnice.

- Po prijemu u bolnicu pacijentu je urađena koronografija, a nakon toga mu je ugrađen stent i jučer je otpušten s bolničkog liječenja - navode iz UKC-a RS.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.