PRIJEDOR

Nožem izbo dvojicu nepokretnih cimera

Štićenik Miroslav Gvozdenović izbo 63-godišnjaka iz Cazina i 30-godišnjaka iz Prnjavora

Dom u Čirkin Polju: Povrijeđeni nisu životno ugroženi. D. Stojnić

Piše: M.ZGONJANIN

24.10.2018

Prijedorska policija otvorila je istragu protiv Miroslava Gvozdenovića (21) iz Dervente, štićenika Doma za lica sa invaliditetom u Čirkin Polju, zbog krvavog pohoda u ovoj ustanovi.

On je prekjučer oko 18.30 sati nožem koji je našao u blizini ograde izbo dva štićenika Doma.

Krvava majica

Riječ je o nepokretnim ljudima, slijepom 63-godišnjaku iz Cazina i 30 godišnjaku iz Prnjavora koji dijele sobu u koju je u vrijeme večere ušetao 21-godišnjak i nožem u stomak ubo starijeg, a potom u noge mlađeg štićenika.

Kako nezvanično saznajemo, Gvozdenović, koji je osoba s posebnim potrebama, potom se presvukao i sakrio krvavu majicu, a u dukserici, na kojoj nije bilo tragova krvi, otišao je na večeru.

Drinić: Svi smo iznenađeni

Teško povrijeđene štićenike ubrzo je našao njegovatelj Doma. Hitno su odvezeni u Opštu bolnicu u Prijedoru, gdje je 63-godišnjak koji je u napadu nožem zadobio teže povrede odmah operiran. Kako saznajemo, van životne je opasnosti i zadržan je na liječenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi zajedno sa svojim 30-godišnjim cimerom.

U Domu vlada potpuna nevjerica zbog poteza 21-godišnjaka. Rajko Drinić, direktor Doma, kaže da je riječ o jednom od boljih štićenika Doma, za kojeg nikad niko ne bi posumnjao da može takvo nešto napraviti.

Bio miran

- Isticao se svojim dobrim i mirnim ponašanjem. Čak je ovog ljeta preko Fonda dječije zaštite RS bio na moru. Zaista smo svi u čudu - kazao je Drinić.

Motiv zbog kojeg je Miroslav napao dva štićenika Doma, kojima je čak svojevremeno pomagao, jer je u boljem zdravstvenom stanju, nikom nije jasan. 

Policija je pronašla nož kojim je izvršen napad.

Predat Tužilaštvu

U policiji je uz navođenje inicijala osumnjičenog za krivično djelo ubistvo u pokušaju navedeno da je on uhapšen preksinoć oko 22.15 sati. Navedeno je da je mladić jučer predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru koje će odrediti daljnje mjere protiv njega.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.