POTVRĐENA PRESUDA

Renato Marjanović osuđen za pokušaj ubistva deset osoba

Iz automatske puške ispalio 29 metaka na kafić

Renato Marjanović. Facebook

B. C. / Nezavisne novine

6.12.2023

Renato Marjanović (34) iz Prijedora pravosnažno je osuđen na sedam i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva deset osoba, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Njemu je Vrhovni sud RS potvrdio raniju odluku Okružnog suda Prijedor.

Prema presudi, Marjanović je u martu 2021. godine iz automatske puške ispalio 29 metaka na kafić "4 WD" u Prijedoru te tako pokušao da ubije deset osoba. Osam projektila pogodilo je unutrašnjost objekta, a neki su letjeli u visini glava gostiju, ali niko nije pogođen.

Motiv napada bila je Marjanovićeva svađa s Draženkom Bilbijom, Draganom Rodićem i Gordanom Mrđa, koja se odigrala u i ispred kafe bara "4WD".

Nakon svađe Marjanović se vozilom dovezao do kafića i sa sjedišta otvorio vatru u namjeri da, kako se navodi u optužnici, ubije Bilbiju, Rodića i Mrđu, kao i Slobodana Šarengaću, Radislava Matijaša, Merimu Kaurin, Jelenu Mirčić, Dragana Dragojevića, Đorđa Starčevića i Nikolinu Balaban, koji su se nalazili u kafiću.

Marjanović je poslije zločina pobjegao u Banju Luku, gdje je dva dana kasnije uhapšen na osnovu potjernice. U pitanju je osoba koja je od ranije poznata policiji po nasilju i vršenju krivičnih djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.